Termenul de rezolvare a cererilor de restituire a terenurilor a fost anulat

Data finala pana la care comisiile locale de fond funciar si implicit Comisia judeteana trebuiau sa finalizeze toate cererile de restituire a terenurilor catre fostii proprietari nu mai exista. Articolul de lege care dadea ca termen 1 ianuarie 2018 a fost abrogat. Alt trermen nu s-a stabilit. Asa ca pana prin anul 2050 fostii proprietari vor intra in posesia terenurilor. “n aceste conditii, membrii comisiilor de fond funciar pot rasufla usurati, deoarece nu mai sunt presati de timp pentru a finaliza toate aceste dosare, lucru imposibil de realizat in multe cazuri. 

rn

Luand-o babeste, Legea nr.111/2017 aproba Ordonanta Guvernului nr.98/2016. Prin aceasta lege, insa, articolul 3 din Ordonanta de Guvern se abroga. Ce prevede acest articol 3? "Comisiile locale si judetene au obligatia de a solutiona toate cererilede restituire, de a efectua punerile in posesie si de a elibera titlurile de proprietate pana la data de 1 ianuarie 2018".
Deci, acest termen a fost abrogat de legiuitor, situatie in care nu mai exista in momentul de fata termen, asa ca membrii comisiilor vor proceda ca si pana acum. Pentru terenurile din zona cooperativizata, Comisia judeteana preia cereri pentru finalizarea procedurii de reconstituire, adica pentru eliberarea titlurilor de proprietate, iar pentru terenurile situate in zona necooperativizata se pot prelua noi cereri, stiind ca aici nu exista termen de decadere, ca in zonele cooperativizate.
La nivelul judetului Salaj exista peste o suta de dosare nefinalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *