Prefectura Salaj cere de la guvern peste 1,6 milioane de lei pentru pagubele facute de furtuna institutiilor subordonate ministerelor

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Salaj, condus de prefectul Florin Florian, a stabilit sumele pe care le va solicita Guvernului pentru reparatii la institutiile publice din judetul nostru, ca urmare a vijeliei din 17 septembrie. 

rn

Comitetul s-a întrunit în zilele de 19 si 20 septembrie pentru a centraliza pagubele produse de intemperii cladirilor institutiilor publice din judetul Salaj care se subordoneaza ministerelor.
Potrivit datelor transmise de Institutia Prefectului, Salajul va solicita Guvernului suma de 1.639.330 lei pentru lucrari de refacere a institutiilor publice, obiectivelor social-culturale si administrative din 30 de unitati administrativ-teritoriale din judet; precum si suma de 47.000 lei pentru un numar de 15 obiective ale Ministerului Afacerilor Interne.
Sumele vor fi cuprinse in cele doua proiecte de Hotarâri de Guvern initiate pentru alocarea unor sume din Fondul de Interventie alfat la dispozitia Guvernului, prevazut în bugetul de stat pe anul 2017.

rn

Celelalte pagube inca se evalueaza

rn

Pentru stabilirea sumelor care se vor solicita Guvernului drept despagubiri pentru pagubele produse de ploile torentiale si vantul puternic de duminica in unitatile administrativ teritoriale din judet, o comisie mixta constituita prin Ordin al Prefectului judetului Salaj va evalua pe teren toate pagubele. La finalizarea actiunii de inventariere si validare a pagubelor, se va întocmi un raport centralizator, care va cuprinde toate categoriile de obiective (gospodarii, infrastructura rutiera, institutii publice, terenuri agricole), transmite biroul de presa al Institutiei Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *