Contractul de finanțare pentru achiziționarea de autobuze electrice la Șimleu Silvaniei a fost semnat, luni, 14 noiembrie, de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Pe Componenta 10 – Fondul local din Planul Național de Redresare și Reziliență au fost semnate în total 25 de noi contracte între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării, care vizează achiziționarea de mijloace de transport nepoluante și stații de încărcare, în valoare totală de peste 125 milioane lei.

Proiectul privind implementarea transportului public în orașul Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, prin achizitionarea de autobuze nepoluante, costă 8.540.982 lei.

Zilele trecute, primarul din orașul de sub Măgură anunța modernizarea transportului public din localitate. „Vestea săptămânii. Autobuze electrice pentru Șimleu Silvaniei! 3 autobuze noi-nouțe vor ajunge în perioada care vine pentru transportul șimleuanilor. Finanțare europeană 100%. E o premieră pentru noi și în felul acesta deschidem orașul pentru toți cei care trăiesc aici. E unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus și care devine realitate. Vom călători în siguranță și în condiții moderne. Ca la Cluj. Ca la Viena”, a fost mesajul primarului Cristian Mihai Lazăr.