ianuarie 31, 2023

Prestații sociale pentru zălăuanii întorși din străinătate

De la începutul anului pânâ în prezent, 154 de familii din Zalău primesc prestații sociale, după ce s-au întors din străinătate.

Din totalul dosarelor înregistrate la Direcția de Asistență Socială Zalău, 133 sunt dosare privind alocația de stat pentru copiii născuți în străinătate, iar 21 sunt dosare privind acordarea indemnizației pentru creșterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

Recent, au fost depuse încă 17 dosare pentru acordarea de prestații sociale cuvenite copiilor născuți în străinătate. Pentru aceste solicitări se efectuează, evaluări și anchete sociale, acolo unde situația o impune.

Dosarele pentru solicitarea de prestații sociale, respectiv alocație de stat pentru copii precum și indemnizație pentru creșterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, se depun la sediul D.A.S Zalău, unde se analizează și se instrumentează, după care se transmit lunar către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Sălaj pentru aprobare și punere în plată. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut