Proteste de Ziua Nationala impotriva puterii corupte

In seara zile de 1 Decembrie, in mai multe orase importante au avut loc proteste impotriva actualei puteri, considerata corupta si abuziva.

rn

Multimi mari adunate in Piata Victoriei din Bucuresti si-au aratat nemultumirea fata de actuala putere cerand demisia guvernului. Oamenii spuneau ca au iesit in strada de Ziua Nationala pentru a demonstra ca inca le pasa si ca vor sa fie condusi de „politicieni normali si cinstiti”.
Manifestantii au format un tricolor uman din peste 2.000 de persoane, folosindu-se de cartoane in culorile drapelului si ajutandu-se de telefoanele mobile pentru a le lumina.
Participantii la manifestare au intonat imnul Romaniei, dar au si scandat „Hotii!”, „Romania, trezeste-te!” si „Sarbatori fara infractori”, sau „La inchisoare, nu la guvernare”.
„De 1 Decembrie, noi credem ca exista un singur mod in care putem sarbatori si onora Romania si Centenarul ei: ajutand-o sa ramana acolo unde isi dorea sa fie si acum 100 de ani: in Europa. Valorile celor care au facut Unirea de la 1918 sunt aceleasi pe care le pretuim si azi: domnia legii, democratia, solidaritatea si libertatea. Pentru ca Romania de azi sa ramana acolo unde ii este locul, adica in Uniunea Europeana, este, insa, nevoie sa scape de grupul infractional care a ajuns la conducerea ei si vrea sa o scoata in decorul Europei. De 1 Decembrie, venim in Piata Victoriei sa strigam doua lucruri: La multi ani, Romania! si Demisia! Aceasta tara merita mai mult decat un Guvern incompetent si toxic, a carui unica misiune este sa il scape pe Liviu Dragnea de puscarie”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.
Si la Cluj-Napoca, manifestantii s-au reunit sub sloganul "Vrem o Romanie europeana, in care coruptii sa nu aiba putere". Manifestantii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor, cerand ca Romania ”sa nu mai fie condusa de corupti”, avand steaguri ale UE si tricolore, dar si un banner cu mesajul „Anul 101. Romania europeana fara corupti la putere”.
Potrivit protestatarilor, in anul Centenarului, locul Romaniei este in UE, iar pentru asta este nevoie „sa scape de grupul infractional care a ajuns la conducerea ei si vrea sa o scoata in decorul Europei”.
Proteste similare au fost anuntate pe facebook in mai multe orase, inclusiv in Zalau, insa la noi mobilizarea a fost prea slaba pentru a materializa manifestatia.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *