Grigore Turda a lăsat FC Zalău pentru ASU Poli Timişoara

Grigore Turda a ajuns la FC Zalău în vara trecută, pe ultima sută de metri. Jucătorul a impresionat încă de la început în tricoul “alb-albastru” şi a devenit un titular incontestabil în echipa antrenată pe atunci de Costică Olariu.

Alături de FC Zalău, jucătorul originar din Sighetu Marmaţiei a reuşit un sezon bun, mai ales în prima parte a campionatului, când “alb-albaştrii” s-au clasat pe podium. În cea de-a doua parte, Turda a suferit şi o accidentare care l-a ţinut departe de “dreptunghiul verde” pentru câteva meciuri. Nici parcursul zălăuanilor nu a strălucit în retur şi FC Zalău a încheiat sezonul pe locul 6.

Totuşi, evoluţiile bune ale lui Grigore Turda în tricoul zălăuanilor nu au trecut neobservate, iar acesta a fost foarte aproape de a ajunge chiar în Liga 1, după ce timp de câteva zile, fundaşul s-a pregătit cu Pandurii Târgu Jiu, sub privirile antrenorului Flavius Stoican. Gorjenii au retrogradat însă, iar cele două părţi nu au mai ajuns la un acord. Jucătorul s-a mai pregătit şi cu Sepsi Sfântu Gheorghe, dar nimic nu s-a concretizat. Totuşi, fotbalistul în vârstă de 20 ani, va face pasul către un eşalon superior începând cu sezonul viitor.

Astfel, Grigore Turda a ajuns la un acord cu ASU Politehnica Timişoara, grupare care în sezonul precedent de Liga a II-a, a terminat pe locul 15. Să spunem că ASU Poli este echipa recunoscută de suporterii “alb-violeţi” drept adevărata şi unica Politehnica Timişoara. De asemenea, de menţionat este faptul că talentatul fundaş a fost remarcat chiar de directorul sportiv de la ASU. “În aceste zile o să semnez cu Poli. M-a sunat directorul sportiv pentru că am mai colaborat cu dânsul şi mă ştie bine. Avem o înţelegere verbală şi e o chestiune de timp până voi semna”, ne-a spus Grigore Turda.

Faptul că va face pasul din Liga a III-a în Liga a II-a, pentru fostul fotbalist al celor de la FC Zalău, acest pas este unul foarte important, unul în direcţia corectă. “Categoric este un pas înainte pentru mine, mai ales că o să joc la una dintre cele mai iubite echipe din ţară”, ne-a mai dezvăluit jucătorul. stop_coloana

Chiar dacă gruparea de pe Bega a terminat abia pe locul 15 în sezonul precedent, pentru noul sezon ce va debuta în primul weekend al lunii august, ASU Poli are obiective îndrăzneţe. “Este un proiect interesant aici, proiect care a adus echipa din Liga a V-a în Liga a II-a într-un timp atât de scurt. Obiectivele sunt îndrăzneţe pentru sezonul viitor, deoarece se doreşte o clasare în prima parte a clasamentului”, a mai declarat fotbalistul în vârstă de 20 ani.

Cât despre perioada petrecută la FC Zalău, jucătorul se declară mulţumit şi va fi o perioadă de care îşi va aminti cu drag. “A fost o experienţă frumoasă la Zalău, acolo unde am format un grup extraordinar de care o să îmi amintesc mereu. Îmi pare rău că nu am reuşit o clasare mai bună la finalul sezonului, dar eu cred că după ratarea obiectivului, jucătorii şi antrenorii nu au mai fost sprijiniţi cum era normal. Una peste alta, a fost o experienţă bună pentru mine”, a încheiat Grigore Turda.

La ASU Poli Timişoara, fundaşul va evolua sub comanda lui Bogdan Andone, iar dacă va da dovadă de aceeaşi ambiţie şi seriozitate precum la Zalău, ar putea fi doar o chestiune de timp, până când Grigore Turda va face pasul spre Liga 1.   

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *