noiembrie 26, 2022

Sălajul se prezintă cu trei echipe la turneul final al Cupei Romaniei la Minifotbal

După desfăşurarea Campionatelor Reginonale, Federaţia de Minifotbal din România organizează în perioada 7 – 9 iulie la Cluj-Napoca, turneul final al Cupei României, ediţia 2017. La ediţia din acest an s-au înscris nu mai puţin de 84 de echipe, ceea ce reprezintă un număr record pentru această competiţie. Cele 84 de echipe înscrise au fost repartizate în 28 de grupe.

Din cele 28 de grupe, echipele de pe primele două locuri din fiecare grupă plus cele mai bune şase locuri 3, vor obţine calificarea mai departe, în prima fază eliminatorie. Să spunem că meciurile acestei competiţii se vor desfăşura la Baza  Sportivă “Unirea” din cartierul clujean Mănăştur, dar şi pe Baza Sportivă Sport Time Arena, din Floreşti.

De menţionat este faptul că în cazul în care sunt meciuri care se vor termina la egalitate, câştigătoarele din acele meciuri se vor decide după executarea loviturilor de departajare, învingătoarele primind un punct în plus.

La turneul final al Cupei Românei, ediţia 2017, judeţul Sălaj este reprezentat de trei formaţii. Este vorba despre Autovip Lexus, nimeni alta decât câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României, de FS Grup Euro, ocupanta locului trei în campionat şi Cupa României şi de Rechinii Autoland Hosu, grupare obişnută cu participările la turneele regionale sau finale.

Tragerea la sorţi a grupelor a fost deja efectuată la Piatra Neamţ, iar cele trei formaţii sălăjene şi-au aflat adversarele din grupă.

Autovip Lexus se va lupta pentru calificarea în fazele eliminatorii cu Ares Braşov şi TEC Buftea, în timp ce FS Grup Euro se va duela cu The Special One Cugir şi Convenabil Tulcea. Autoland Hosu a fost repartizată în grupa a XX-a şi se va lupta pentru calificare în fazele eliminatorii cu DFR Isalniţa Craiova şi cu Mureşul Piatra Neamţ

Cele trei grupări sălăjene îşi vor începe aventura la turneul final vineri. Prima care va avea oportunitatea să joace va fi Autovip Lexus, care va intra în competiţie la ora 9.00, cu ocazia partidei cu TEC Buftea, în timp ce ultimul meci din grupă îl va disputa în compania celor de la Ares Braşov, tot vineri, de la ora 17.00.

 FS Grup Euro va debuta de la ora 12.00, împotriva celor de la Convenabil Tulcea,  iar de la ora 16.00, îşi vor măsura forţele cu The Special One Cugir. stop_coloana Să spunem că din păcate, FS Grup Euro nu se va putea prezenta cu cel mai bun lot, din cauza faptului că Bogdan Ember şi Sorin Iacob vor lipsi. Primul este plecat la muncă în Austria, în timp ce Iacob a suferit o accidentare şi nu va putea juca la turneul final de la Cluj-Napoca. Cu toate acestea, sălăjenii vor să aibă o prestaţie cât mai bună şi de ce nu să obţină chiar o clasare pe podium. Autoland Hosu va debuta în competiţie tot vineri, de la ora 17:00, cu ocazia partidei împotriva celor de la Mureşul Piatra Neamţ, iar cel de-al doilea meci în cadrul grupei va fi de la ora 21.00, împotriva grupării craiovene. 

Lazăr Zoltan, jucător Autovip Lexus: “Ne simţim relaxaţi înainte de startul turneului final. Sperăm să facem o figură frumoasă şi să ajungem în primele 8 echipe, dacă se poate şi mai sus. Trebuie să fim foarte atenţi, deoarece din câte am auzit, vor veni echipe foarte bune, echipe ce s-au clasate pe locurile 2 – 3, în celelalte campionate de minifotbal”.

Alexandru Puşcaş, jucător FS Grup Euro: “La turneul final al Cupei României, ne dorim să practicăm un joc cât mai frumos şi să ajungem cât mai sus posibil. Dacă se poate, sperăm să ne clasăm pe podium. Din lot, ne vor lipsi două piese importante, piese de bază. Sorin Iacob este accidentat, în timp ce Bogdan Ember este plecat la muncă în Austria. Sperăm să nu ne afecteze aceste absenţe. Avem jucători care o să îi suplinească. În ceea ce priveşte numărul record de echipe participante, nu ne sperie, iar noi o să ne facem jocul nostru, indiferent de numele echipei cu care vom juca”.

Mihai Gaidoş, jucător Autoland Hosu: “Mergem la Cluj la turneul final să ne demonstrăm nouă, dacă mai suntem acolo sus, competitivi şi dacă mai avem capacitatea să reuşim rezultate la nivel judeţean, respectiv naţional. Mergem acolo să vedem dacă Rechinii pot să fie ce au fost, dacă Rechinii mai sunt grupul ală de prieteni care băga frica în adversari. Obiectivul iniţial este să ajungem în optimi, de unde doar o motivaţie superioară şi un joc excelent ne poate duce mai departe”

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *