Evenimentele weekend-ului

Zilele comunei Crasna

Zilele Crasnei au loc in perioada 1 – 3 septembrie. Este a XIX-a editie a sarbatorii, dar totodata este si a II-a editie a “Festivalului Prunelor”. “nca de vineri oaspetii din localitatile infratite vor fi vor fi primiti de oficialitati. Practic, sarbatoarea va incepe sambata, cu Deschiderea festiva. Se vor depune coroane de flori la statuia lui Petofi Sandor, va avea loc vizitarea pivnitelor traditionale, tinerii se vor intrece in dansuri, dar si in competitii sportive (fotbal, handbal, badminton). Nu va lipsi muzica religioasa, dar nici trupele de muzica usoara. Focul de artifici va fi sambata seara la ora 22.00. Duminica, pe terenul de sport va avea loc concurs de atelaje, in pauza tombola, apoi o slujba religioasa, o lansare de carte, un concert de muzica populara, iar seara un bal traditional in aer liber. Vizitatorii vor putea admira Coltul mestesugarilor, zborul cu aeroplanul, prepararea silvoitei si un concurs culinar.

Olimpiada Taraneasca
plina de haz, la Festivalul
Cepei din Pericei

In zilele de 2 si 3 septembrie, la Periciei se va desfasura “Festivalul Cepei”. Pentru prima data la acest eveniment va avea loc competitia Olimpiada {araneasca. “n 2011 s-a mai organizat un astfel de eveniment, dar s-a numit “Green Fest”, a spus primarul Boncidai Csaba. Asadar, Olimpiada {araneasca este la prima editie. Competitia care va incepe sambata la ora 11.00 pe terenul de sport va include; adunat si carat fan, estimarea greutatii cocosului, caratul apei in roaba, carat saci cu grau, sfarmat malai etc. La ora 19.30 va avea loc un concert de muzica crestina. Duminica va avea loc depunerea de coroane la Monumntul Eroilor, apoi un program artistic si un concert de muzica usoara de la ora 18.00. La ora 22.00 artificiile vor brazda cerul Periceiului, dupa care DJ Love va concerta pana la miezul noptii.

Ziua satului Hereclean

Cea de-a doua editie a evenimentului Ziua satului Hereclean va avea loc duminica, 3 septembrie. Manifestarea va incepe la Biserica ortodoxa cu o Liturghie si o Slujba de multumire, dupa care se vor depune jerbe la Monumnatul Eroilor. La ora 12.00 la caminul cultural va avea loc masa festiva, iar de la ora 15.00 programul artistic va aduce pe scena Ansamblul Folcloric Mesesul, pe Flaviu Pop si formatia Salajenii, dar si pe Geanina Monica Sabou. La ora 20.30 va fi un foc de artificii, dupa care Traian Lazar si formatia vor asigura muzica pentru o seara distractiva.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *