14 elevi de clasa a X-a de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău au plecat sâmbătă, 4 noiembrie, la Lisabona.

Elevii, însoțiți de profesorii Mada Maria și Ivan Sergiu, vor sta la Lisabona până în 25 noiembrie, perioadă în care vor avea parte de pregătire profesională de calitate în companii de profil european, își vor dezvolta cultura generală, lingvistică, vor deprinde reguli de comportament social și civic și, nu în ultimul rând, își vor consolida rețele de parteneriate educaționale cu firme europene.

Proiectul Erasmus+ a debutat la 1 septembrie 2023, fiind coordonat de profesorul Alina – Ramona Cozac.

”Prima etapă a proiectului a constat într-o selecție a elevilor de la profilul Tehnologic cu două specialități: economic și mecanic. Sâmbătă, 04.11.2023, în curtea colegiului nostru era forfotă mare, deoarece primul flux de elevi participă la stagiile de pregătire profesională din Centrul de Formare Profesională din Industria Metalomecanică – Lisabona, Portugalia. Fluxul este format din 14 elevi din clasa a X -a G a Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, având specialitatea ”Tehnician Prelucrări pe Mașini cu Comandă Numerică”, însoțiți de profesorii lor: Dr. Ing. Mada Maria și Ing. Ivan Sergiu – Vasile. Activitățile au loc în perioada 05 – 25 noiembrie 2023. Pregătirea lingvistică a fost realizată de către dirigintele clasei, prof. Paina Cristina, și prof. Hossu Cristina. Monitorizarea activităților din cadrul proiectului este realizată de doamna director, prof. Cozac Alina – Ramona. Cu certitudine, acest proiect va aduce un plus de valoare pregătirii profesionale a elevilor, a profesorilor și a calității învățământului tehnic din cadrul școlii noastre, precizează profesorul Mada Maria.