Companiile românești, așteptate să se implice în reconstrucția Ucrainei

Camera de Comerț și Industrie a României va selecționa firmele cu potențial adecvat cerințelor lansate de partea ucraineană.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat, în data de 15 februarie, un Memorandum de Înțelegere cu Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei, în vederea consolidării relațiilor de afaceri și dezvoltării cooperării economice dintre cele două state. Președinții celor două camere de comerț au semnat acest document în prezența Ambasadorului Ucrainei în România, E.S. Ihor Prokopchuk, precum și a consilierului politic ucrainean, Oleg Balika.

Memorandumul cuprinde un articol nou, referitor la crearea și gestionarea în comun a unei platforme pentru valorificarea oportunităților economice referitoare la viitoarea reconstrucție a Ucrainei. Astfel, Camera de Comerț și Industrie va selecționa companiile românești cu potențial adecvat cerințelor lansate de partea ucraineană.

„Din primele momente ale agresiunii militare a Federației Ruse, CCIR și-a exprimat deplina solidaritate cu omologii ucraineni, sprijinind eforturile de continuitate a activității oamenilor de afaceri din această țară. Astfel, am ajutat la fluidizarea transporturilor de mărfuri dinspre Ucraina, am contribuit la crearea unui culoar pentru transportul de ajutoare către această țară și am fost consultați de mediul de business ucrainean în privința relocării unor afaceri importante în România. Astăzi, alături de colegii ucraineni am pus bazele creării unei platforme integrate care să capaciteze companiile românești în efortul de reconstrucție care va urma. Ne bucură faptul că deja avem multe semnale din partea mediului de afaceri din România, interesat să participe la acest proces”, spune Mihai Dărăban, președintele CCIR.

„Acest război ne-a afectat profund pe toate planurile, Ucraina înregistrând pierderi mari în ceea ce privește activitatea comercială. Dacă putem să vorbim de un lucru pozitiv din tot acest conflict, acela este apropierea față de vecinii noștri români, cu ajutorul cărora am reușit să trecem peste multe dificultăți. Apreciem, astfel, în mod deosebit inițiativa CCIR de a demara acest proiect foarte important pentru Ucraina”, a afirmat președintele Camerei de Comerț și Industrie a Ucrainei, Gennadiy Chyzhykov.

Companiile din Sălaj interesate să participe la viitoarea reconstrucție a Ucrainei pot obține detalii și informații suplimentare de la Camera de Comerț și Insustrie Sălaj, situată pe strada Corneliu Coposu nr. 3, telefon 0260.661.030, e-mail ccisalaj@ccisalaj.ro.

2 Replies to “Companiile românești, așteptate să se implice în reconstrucția Ucrainei”

  1. Naziștii ucri au dragat fără drept canalul Bâstroie, canalul Sulina e în pericol la fel și Delta Dunării. Nu avem conducători care să ne apere, toți bat din palme ca papagalii, slava ucraina !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *