Dotări suplimentare la Neonatologia Spitalului Județean de Urgență Zalău

Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău ar urma să fie dotată cu aparatură medicală adecvată, în vederea îmbunătățirii programului de screening, cu bani din PNRR.

În acest sens, Consiliul Județean intenționează să depună o cerere de finanțare pentru proiectul care prevede achiziționarea de aparatură performantă pentru secția celor mai mici dintre pacienții unității medicale.
Conform ghidului lansat în septembrie 2022, județul Sălaj, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Zalău, poate beneficia de finanțare nerambursabilă pentru realizarea acestei investiții, valoarea alocării financiare fiind de maxim 222.039 lei (fără TVA), echivalentul a 45.000 euro/proiect (fără TVA).

Valoarea totală a proiectului care va crește calitatea serviciilor medicale pe secția de Neonatologie este de 371.112 lei, inclusiv TVA, iar contribuția proprie a administrației județene este de 106.885 lei, inclusiv TVA, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile.
Ar urma să fie cumpărate două monitoare de reanimare neonatală, un incubator de transport cu ventilator și targă, un videolaringoscop și un aparat de ventilație mecanică non-invazivă.
Pentru ca proiectul să poată fi depus spre finanțare, este nevoie de aprobarea consilierilor județeni, astfel că acesta va fi supus la vot în cadrul ședinței de vineri, 24 februarie.
Data limită pentru încărcarea cererii de finanțare pe platforma de proiecte a Planului Național de
Redresare și Reziliență este 3 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *