Bani de la stat pentru modernizarea locuinței

Programul „Casa Eficientă Energetic” a început marți, 15 septembrie. Scopul principal al programului este reducerea consumului de energie din casele românilor și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Aproximativ 9.000 de proprietari de case din România își vor putea eficientiza energetic locuințele prin intermediul acestui program, al cărui buget total este de 430 de milioane de lei.

Doritorii pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro, sumă oferită de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu. Finanțarea nerambursabilă acoperă 60 la sută din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de suma menționată, respectiv 15.000 de euro.

Cheltuielile eligibile în acest program vizează instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperișului, a pereților exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi.

Cei interesați de „Casa Eficientă Energetic” pot depune online cererea pentru prima energetică, însoțită de un certificat de performanţă energetică inițial și un audit energetic al casei unde vor să facă lucrarea. Imediat după acceptarea cererii, proprietarii vor primi un număr unic de înregistrare și au la dispoziție 60 de zile pentru a pregăti dosarul investiției. După aprobarea dosarului, lucrările pot începe și trebuie terminate într-o perioadă de maximum 18 luni. La final, Administrația Fondului pentru Mediu decontează 60 la sută din investiție, după un nou audit energetic al casei.

About Author

2 Replies to “Bani de la stat pentru modernizarea locuinței”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *