Deficitul de personal de la nivelul Ministerului de Interne determină măsuri urgente pentru ocuparea locurilor din sistem.

Printr-o ordonanță de urgență adoptată de Executiv zilele trecute, s-a stabilit că pot intra fără examen la școlile postliceale de agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari toți candidații care nu sunt admiși la Academia de Poliție. Sigura condiție este să aibă medie de trecere.

“Candidații la concursul de admitere la programul de studii universitare de licență la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, care au fost declarați respinși și au obținut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere stabilită potrivit regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și potrivit opțiunilor formulate în acest scop, sunt repartizați, fără concurs de admitere, pe locuri la instituțiile de învățământ postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, în prima serie de școlarizare care urmează după concursul de admitere la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza“, scrie în ordonanța de urgență publicată în Monitorul Oficial în data de 28 iunie.

Unitățile de învățământ unde nu e nevoie de examen pentru candidații respinși la Academia de Poliție sunt: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni și Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Poliția tocmai a scos la concurs peste 1.000 de posturi

Poliția Română a anunțat, zilele trecute, că scoate la concurs 1.053 de posturi de ofițeri de poliție, dintre care 600 de posturi de trecere din corpul agenților în corpul ofițerilor, precum și 453 de posturi prin încadrare directă, din sursă externă.

Înscrierile se fac online, până la data de 5 iulie, ora 16.00. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.

Posturile scoase la concurs sunt în specialitățile acţiuni speciale, analiza informațiilor, arme, explozivi și substanțe periculoase, cabinet, cazier judiciar, statistică şi evidenţe operative, cercetarea şi prevenirea criminalității, combaterea criminalității organizate, comunicații și informatică, cooperare polițienească internațională, criminalistică, financiar, implementarea proiectelor, informare şi relaţii publice, investigarea criminalității economice, investigații criminale, logistică, operațiuni speciale, ordine publică, pregătire profesională, protecţia animalelor, protecția martorilor, psihosociologie, relații cu publicul, relații internaționale, resurse umane, rutieră, siguranță școlară, structura de securitate, transporturi, reţinere şi arestare preventivă și învățământ.

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc pe site-ul https://hub.mai.gov.ro/ , secțiunea Carieră MAI.

În data de 20 iulie, se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, respectiv proba practică, pentru candidații înscriși la una dintre următoarele specializări: acţiuni speciale, informare şi relaţii publice, operațiuni speciale, pregătire profesională și relații internaționale, urmând ca în data de 27 iulie, pentru aceste specializări, să fie organizată proba scrisă, de tip test grilă.

Pentru toate celelalte specializări, proba scrisă va avea loc în data de 20 iulie, tot sub formă de test grilă.