33 de mistreti au fost impuscati si au fost facuti scrum, pana acum in Salaj, desi nu erau contaminati de pesta porcina africana

O noua vizita in Zalau a secretarului de stat din ministerul Agriculturii, Mares Sorin, responsabil de combaterea pestei porcine pe Regiunea N-V

rn

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Claudiu Sorin Rosu Mares a revenit la Zalau, dupa nici doua saptamani de cand a fost la Prefectura Salaj ’mpreuna cu ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Vizita de ieri a fost una fulger, la fel ca si cea a ministrului Daea din 10 august, cand cei doi au venit la Zalau pentru a aduce ultimele informatii despre combaterea pestei porcine africane, Salajul fiind un judet in care au fost identificate doua focare, ambele cazuri la porci mistreti, gasiti morti in albii ale unor cursuri de apa.
Potrivit prefectului Florin Florian, secretarul de stat Mares gestioneaza pesta porcina prin ordin al ministrului Daea pe regiunea Nord-Vest – judetele Bihor, Satu Mare si Salaj.
"Secretarul de stat a venit intr-o vizita de lucru pe teren. Eu am cu domnul Mares comunicari zilnice despre pesta porcina. Am fost in vizita la Directia Sanitara Veterinara Salaj, unde este o ancheta in curs si se fac probe la cel de-al doilea focar de pesta porcina la mistret", ne-a declarat ieri prefectul Florin Florian.

rn

Florin Florian ne-a dezvaluit ca in lupta pentru combaterea pestei porcine africane, in Salaj au fost impuscati prin ordin de prefect 33 de porci mistreti, care s-au facut scrum.
"Ca si o noutate, la nivel judetean, dupa aplicarea ordinului de prefect pe care l-am emis pentru impuscarea mistretilor prin metodele la panda sau dibuire, astazi, 23 august, (n.r. – ieri) avem impuscati 33 de porci mistreti din fondurile de vanatoare de pe raza judetului Salaj. Din rezulatele de laborator a reiese ca niciunul nu este infectat cu pesta porcina africana, iar potrivit normelor adoptate acestia vor fi depozitati in gropi speciale si incinerati. Gropile au coordonate GPS si se afla pe raza fondurilor de vanatoare, care sunt supravegheate", a precizat prefectul Salajului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *