Zilele satelor Recea si Recea Mica

Duminica, 30 septembrie, vor avea loc Zilele localitatilor Recea si Recea Mica din comuna Virsolt.
Breda Lajos, primarul comunei Virsolt, a declarat pentru Graiul Salajului ca Primaria, Consiliul Local si Biserica Ortodoxa Recea sunt organizatorii zilei de sarbatoare dedicate acestor doua localitati.
“Duminica, 30 septembrie, de la ora 10.00, se va oficia slujba religioasa la cele doua biserici – Biserica Ortodoxa si Biserica Reformata. La ora 11.00 se sfinteste Monumentul Eroilor din fata Bisericii Ortodoxe. Monumentul este ridicat de Consiliul Local, în colaborare cu Biserica Ortodoxa Recea. Monumentul a fost finantat o parte din bugetul local, printr-o hotarâre a Consiliului Local, iar o alta parte a fost suportata de credinciosii localitatii Recea. Acest monument este construit la intrare în Biserica Ortodoxa, lânga marginea drumului. Cei care trec prin localitate vor putea sa îl viziteze”, detaliaza primarul Breda Lajos.
Dupa Sfintirea monumentului, urmeaza depunerea coroanelor de catre formatiunile politice, reprezentanti de la primarie, scoala si biserici.
Vor fi sarbatorite si patru cupluri din comuna care împlinesc 50 de ani de casatorie. „O sa avem invitati din afara judetului, îi vom avea alaturi de noi pe cei plecati din localitate în strainatate. Va fi mare sarbatoare in satul Recea”, a mai spus primarul.
Masa festiva va avea loc la Scoala Gimnaziala. La ora 15.00, la caminul cultural se va desfasura un program artistic de muzica si dansuri, la care participa Ansamblul Mesesul, formatiuni de dansuri din comunele invecinate cu comuna Virsolt. Programul va tine pana la orele 19.00. Evenimentul se va încheia cu un foc de artificii si discoteca în aer liber pana tarziu in noapte.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *