Volei Municipal Zalau începe o noua aventura europeana

Azi, ora 22.30 (ora României), la Lisabona: Benfica Lisabona – Volei Municipal Zalau

rn

În sezonul trecut, Volei Municipal Zalau a devenit campioana României dupa o pauza de cinci ani si a avut dreptul de a se înscrie în Liga Campionilor. Conducerea a si facut demersurile pentru ca gruparea de sub Meses sa participe în cea mai importanta competitie europeana, însa pâna la urma totul a cazut, din cauza faptului ca Zalaul nu beneficieaza de o sala cu o capacitate de peste 2.000 de locuri.

rn

In aceste conditii, oficialii au înscris echipa în Cupa Challenge – cea mai slaba competitie europeana, dupa Liga Campionilor si Cupa CEV.Desi este campioana României, Volei Municipal trebuie sa înceapa drumul european de la zero, adica din prima faza, care va debuta în aceasta seara. Adversarul zalauanilor nu provine dintr-o tara cu un  volei de calitate, însa Benfica Lisabona trebuie luata în seama, având în vedere ca este campioana Portugaliei. Benfica s-a impus de o maniera clara în competitia interna si în vara a devenit pentru a saptea oara campioana Portugaliei, palmaresul intern fiind unul si mai spectaculos, dupa ce gruparea lusitana a mai câstigat 16 cupe, dar si 7 supercupe.În Europa, Benfica nu reusit mare lucru, chiar daca în ultimii trei ani a fost nelipsita din Cupa Challenge.În lotul echipei din capitala Portugaliei se regasesc doar cinci jucatori portughezi, restul voleibalistilor fiind din Brazilia, Serbia, Canada, Bulgaria, chiar si din Trinidad Tobago. La Benfica evolueaza si Raphael Margarido, libero-ul brazilian, care în urma cu sapte ani juca pentru Remat Zalau.

rn

În aceste conditii, campioana Portugaliei pare un adversar incomod pentru Volei Municipal Zalau, însa elevii lui Marian Constantin se deplaseaza cu încredere la Lisabona si spera sa obtina un rezultat bun, care sa le mareasca sansele de calificare pentru returul care va avea loc miercurea viitoare, la Zalau.

rn

 De fapt, pe plan european, gruparea de sub Meses are de luat si o revansa în fata suporterilor, pe care în sezonul trecut i-a lasat masca, dupa ce a dat cu piciorul unei calificari. Anul trecut, tot în Cupa Challenge, Volei Municipal a câstigat meciul tur din 16-zecimi cu MOK Jedinstvo Brcko, scor 3 – 0, însa a pierdut calificarea în retur, dupa ce în acel meci, antrenorul a trimis în teren jucatorii de rezerva, iar echipa din Bosnia s-a impus cu 3 – 0, ca mai apoi sa îsi asigure calificarea în “setul de aur”.

rn

 De data aceasta, iubitorii voleilului spera ca formatia zalauana sa puna accentul pe cupele europene si sa bifeze un parcurs cât mai lung, mai ales ca aceasta competitie este un mai accesibila.Daca va trece de Benfica Lisabona, Volei Municipal Zalau se va duela în 16-zecimi cu austrieceii de la UVC Holding Graz, cele doua meciuri fiind programate pe 6 si 20 decembrie.În Cupa Challenge, România mai are doua reprezentante. Tricolorul Ploiesit va juca tot în prima faza, cu elvetienii de la Laussane UC, în timp ce Steaua Bucuresti este calificata direct în 16-zecimi unde se va duela cu slovacii de la KDS-sport Kosice.În Cupa CEV, România are doua reprezentante,  Arcada Galati si SCMU Craiova, ambele formatii fiind calificate în 16-zecimi.

rn

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *