USL Salaj are 600 de oameni la show-ul de pe National Arena

USL a adunat pe National Arena peste 80.000 de sustinatori pentru o lansare spectaculoasa a candidatilor PSD si PNL la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Accesul la stadion s-a facut incepand cu ora 15,00. Delegatilor USL nu li s-a dat voie sa intre pe stadion cu seminte si bauturi alcoolice, insa unii mai insetati au intrat cu bere in pahare de cola. Din partea USL Salaj au fost prezente 600 de persoane, cate 300 de la PSD si PNL. Majoritatea membrilor salajeni prezenti pe National Arena vin din randurile organizatiilor de tineret sau de la tara. Plecati spre Bucuresti cu noaptea in cap, salajenii au ajuns printre primii la stadion. Pana la inceperea evenimentului propriu-zis, care a avut loc cu intarziere, la ora 18,30, oamenii si-au cautat locurile repartizate organizatiilor judetene in tribune. De plictiseala, unii si-au facut avioane de hartie din cartoanele pregatite de organizatori. Ca si la congresele precedente, delegatia de la Constanta a facut senzatie – toti membrii constanteni au purtat berete rosii, asemanatoare cu cele consacrate deja de primarul Radu Mazare. Insa pesedistii si liberalii salajeni au fost mai incantati de locatia unde a avut loc manifestarea – nu au ratat prilejul de a se fotografia pe National Arena. La strigarea prezentei delegatiilor oficiale judetene, grupul salajenilor a fost printre cele mai galagioase, facandu-se auzit pe tot stadionul.
Lansarea candidatilor USL pentru alegerile parlamentare din decembrie a inceput cu intonarea imnului de stat “Desteapta-te romane”, cantat de cunoscuta interpreta de muzica usoara din Turda, Andra. Intr-o adevarata atmosfera de stadion, cu oamenii scandand “Romania” in mod repetat, cuvantul de deschidere l-a avut secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, intrerupt in mai multe randuri de ovatiile multimii. Acesta i-a salutat pe reprezentantii ambasadelor tarilor membre ale Uniunii Europene si ale Statelor Unite la Bucuresti, ai Rusiei si ai Chinei, care au participat la lansarea candidatilor USL. Intre invitati s-au mai numarat lideri sindicalisti si reprezentanti ai Comisiei Europene.

Obligatii egale pentru drepturi preferentiale

Organizatiile judetene ale PSD si PNL din Salaj au avut obligatia de a duce pe National Arena cate 300 de oameni. Este o sarcina egala pentru fiecare partener de coalitie, in conditiile in care PSD-ul este mult mai bine infipt local, in judet, decat liberalii. Se pare ca cei de la PNL au facut fata cu brio provocarii, reusind sa adune 300 de delegati. Totusi, cand este vorba despre functii sau candidaturi, PSD Salaj se prevaleaza de conditia de primadona a judetului, cautand sa obtina cele mai bune “bucate” de pe masa puterii. In campania de la locale, PSD-ul a jucat fara fair-play fata de colegii de alianta, iar aici avem o serie de argumente. La Surduc, primarul liberal a fost concurat de un candidat independent sustinut de PSD si a pierdut primaria. Acelasi lucru s-a intamplat la Buciumi. Probleme au fost si la Jibou, unde Eugen Balanean nu i-a vrut pe cei de la PNL, iar acest lucru s-a vazut la rezultate – pesedistii au obtinut singuri majoritatea, iar liberalii au fost lasati pe dinafara. Insa lovitura cea mai grea au primit-o liberalii in momentul in care s-a numit prefectul judetului. Desi la Bucuresti s-a decis ca functia de prefect sa revina liberalilor salajeni, cei de la PSD Salaj au facut presiuni la nivel central si au obtinut functia. Daca Radu Capilnasiu a mers la culcare seara cu functia de prefect in partid, s-a trezit dimineata cu prefect pesedist. Pentru a li se inchide gura, liberalilor salajeni li s-a promis o functie de secretar de stat, pe care insa nu au mai primit-o niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *