Tineri din toată Europa se întâlnesc în Țara Silvaniei

Sălajul va fi gazdă a Adunării Generale a Rețelei Regionale de Tineret, eveniment care va avea loc între 14 și 17 martie.

Tineri din Albania, Belgia, Norvegia, Austria, Franța, Irlanda, Spania, România și Italia, alături de reprezentanți ai administrațiilor locale din Norvegia, Croația si România, vor participa, pe parcursul celor patru zile, la ateliere de lucru, activități de consolidare a capacităților, dezbateri și vizite de studiu.

În cadrul întâlnirii tinerilor europeni membrii YRN își vor alege noua conducere a structurii.

Evenimentul va fi cu atât mai interesant cu cât Țara Silvaniei are și candidat pentru funcția de președinte al Rețelei Regionale de Tineret. Acesta este Norbert Nagy, actual vicepreședinte și consilier în cadrul Consiliului Județean Sălaj.

Înființată, în 2008, de Adunarea Regiunilor Europene (ARE), Rețeaua Regională pentru Tineret (YRN) este o platformă care promovează participarea activă a tinerilor la nivel regional. Aceasta are ca scop facilitarea schimbului de bune practici, implementarea principiului subsidiarității în domeniul politicilor de tineret și apropierea tinerilor de Europa, cu recunoașterea identităților regionale și dând sens real ideii de “unitate în diversitate”.

YRN a apărut din necesitatea ca tinerii europeni, tot mai afectaţi de politicile regionale în domenii precum educaţia, ocuparea forţei de muncă, migraţia, demografia şi schimbările climatice, să se exprime în cadru organizat într-o platformă regională alcătuită din reprezentaţi ai
organizaţiilor de tineret, consilii şi parlamente regionale din Europa Lărgită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *