Tiberiu Marc, presedintele PSD Salaj recunoaste, dar nu demisioneaza: "Am pierdut datorita unui sir de decizii eronate"

Joi, 28 noiembrie 2019, la sediul PSD din Zalau, a avut loc conferinta de presa sustinuta de catre presedinte PSD Salaj, Tiberiu Marc. Cu aceasta ocazie, Tiberiu a facut cateva consideratii legate de situatia in care se afla PSD-ul, la nivel national si la nivelul organizatiei judetene, in urma alegerilor prezidentiale. Presedintele PSD Salaj considera ca social-democratii au ajuns in aceasta situatie, datorita faptului ca in 2016, la alegerile parlamentare s-a creat o asteptare mare, manifestata atunci si prin scorul care l-a obtinut partidul, dar care ulterior a fost gresit gestionat. "Am pierdut datorita unui sir de decizii eronate o parte importanta din electoratul propriu" a declarat Tiberiu. Printre explicatiile oferite au fost ca au existat mai multe guverne propuse de PSD cu candidati pentru functia de prim-ministru care ulterior au fost invalidati, doua motiuni de cenzura, o serie de pozitii de decizie (ministri, aparat guvernamental) care au fost ocupate de persoane nepotrivite, decizii precum ordonanta 13, 10 august, care au dus la "detasarea electoratului", ba chiar la "ostilizarea" restului opiniei publice. Toate acestea impreuna cu legile justitie "prost explicate" in opinia lui Marc au dus la sanctionarea PSD-ului la votul din 26 mai 2019,

rn

Marc a vorbit de o alta decizie neispirata alegerea presedintelui si alegerea candidatului pentru alegerile prezidentiale, care a dus electoratul intr-o zona foarte diferita decat ceea din 2016.

rn

Referitor la calitatea candidatului, Viorica Dancila, presedintele PSD Salaj a invocat o analiza a alegerilor, in care acesta a fost apreciata "la mai putin de jumatate decat calitatea celuilalt candidat, chiar daca sustinerea partidului a fost majoritara", pe cand in celalta parte, Marc sustine ca ar fi fost la "cam la jumatate" din cat a fost pentru Dancila.

rn

In ce priveste, mobilizarea partidului, pentru Tiberiu Marc alegerile sunt o problema de marketing, daca proiectul este neconvingator si persoana este nepotrivita, trebuie sa vinzi un lucru in care nu crezi. "Io am discutat cu primarii in nenumarate randuri, si inainte de turul intai si inainte de turul doi, si i-am vazut ca li greu sa faca o sustinere pentru candidatul PSD" a spus Marc, care a vorbit despre candidati precum Nastase, Geoana, Ponta ca de niste "locomotive pentru partid". In ce priveste candidatura lui Dancila, Marc a vorbit despre situatia in care partidul a trebuit sa-l impinga pe candidat "lucru dificil si neobisnuit pentru PSD".

rn

Cu privire la demisiile facute in CEX-ul PSD-ului, Marc a spus ca "nu schimbarea oamenilor este problema principala a PSD-ului, ci un proiect politic care sa fie actualizat si care sa fie in concordanta cu realitatile in care suntem si cu asteptarile pe care le are populatia". Temele care au fost abordate de PSD in campanie electorala, Marc considera ca au fost prezentate nefericit, iar realizarile guvernului ca pe niste "pomeni".
O alta explicatie pentru pierderea alegerilor a fost situatia "fara precedent" in care candidatul PSD a mers singur la alegeri, datorita "izolarii" presedintelui PSD (Viorica Dancila), pe care Marc o considera din vina acestuia, care a vazut in alti candidati de la ALDE sau din alta zona o "amenintare". Dupa "evaluarea de succesiuni" facuta de presedintele PSD Salaj, care in opinia sa a dus la pierderea alegerilor, si-a exprimat crezul ca "rostul acestei structurii care s-a creat (in urma demisiilor) este de a avea in parlament o prestatie care sa sanctioneze derapajele guvernului si sa construiasca un proiect politic pentru viitoarele alegeri."

rn

In ce priveste conducerea locala, Marc Tiberiu a declarat ca mandatul acesteia a expirat in 24 septembrie, dar ca fiind precampanie, conducerea a considerat ca nu e o perioada potrivita pentru alegeri interne, astfel ca a anuntat ca, pana la sfarsitul lunii ianuarie se vor face alegeri in toate organizatiile, dupa care va avea loc conferinta judeteana unde se va stabili viitoare conducere a organizatiei judetene a PSD-ului. Asa ca cei care asteptau o demisie din partea acestuia sau o schimbare la nivelul judetean al PSD mai au de asteptat, desi in cadrul conferintei Tiberiu a recunoscut ca a facut parte din cei care au validat decizii gresite, care au dus la rezultatul dezastruos in judet, pentru PSD, la alegerile prezidentiale.

rn

 

rn

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *