O nouă metodă de înșelăciune a apărut în mediul online. Mai multe persoane fizice și juridice au primit e-mail-uri prin care li se cer sume importante de bani și informații, în numele ANAF.

Mai mulți contribuabili, persoane fizice, au semnalat că primesc e-mailuri de la ANAF prin care li se solicită achitarea unei garanții în cuantum de 1.000 de euro, pentru a beneficia ulterior de o sumă de bani.
ANAF avertizează că acest e-mail este o tentativă de înșelăciune și nu trebuie să îi dați curs!
„Precizăm că ANAF nu solicită garanții în vederea premierii contribuabililor. E-mailul menționat cuprinde elemente incoerente, cu greșeli gramaticale și promisiuni nereale. Reamintim că ANAF comunică securizat prin serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, care a fost creat și dezvoltat tocmai pentru o comunicare sigură cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la 031.40.39.160”, atenționează Fiscul.

Persoanelor juridice le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”.
Falsificatorii motivează că „scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaționale și de a preveni potențiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate”.
E important de știut că ANAF nu solicită astfel de informații și nici nu intervine în relația comercială dintre persoanele juridice.
Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail [email protected], adresă care NU aparține ANAF și nu trebuie să dați curs solicitărilor!