Sondaj USR: "PSD sub 20%, PNL pe primul loc"

Potrivit unui sondaj IMAS comandat de USR, realizat în luna iunie la comanda, PNL ar castiga alegerile, iar PSD ar lua sub 20% la alegerile parlamentare de anul viitor. In acest sondaj USR ar obtine un 17,6 %, ce ar face din acest partid a trei forta din Parlamentului Romaniei, schimband total configuratia politica a acestuia. Partidul lui Victor Ponta, Pro Romania, conform aceluiasi sondaj ar ajunge aproape de 10%, in timp ce ALDE a lui Tariceanu, care nu a trecut pragul electoral la europarlamentare ar obtine 8,5% din voturile romanilor. Parteneri de Alianta, PLUS ar obtine un 7,6%, insa acest procentaj ar permite USR-ului impreuna cu PLUS sa se claseze pe locul secund in preferintele votantilor.

rn

Daca rezultalte de la alegerile parlamentare ar confirma acest sondaj, PMP (partidul lui Basescu) si UDMR care reprezinta intersele maghiarilor din Romania nu vor trece in parlament.

rn

Sondaj IMAS, iunie 2019 – Alegeri pentru Parlamentul României

rn

 

rn

PNL – 27,5%

rn

 

rn

PSD – 18,9%

rn

 

rn

USR – 17,6%

rn

 

rn

Pro România – 9,8%

rn

 

rn

ALDE – 8,5%

rn

 

rn

PLUS – 7,6%

rn

 

rn

PMP – 3,7%

rn

 

rn

UDMR – 2,5%

rn

 

rn

DEMOS – 0,2%

rn

 

rn

Alt partid – 3,6%

rn

 

rn

Reamintim ca la alegerile europarlamentare din 26 mai, PNL a obtinut 27% din voturi, urmat de PSD cu 22,5%, Alianta USR PLUS – 22,4%, Pro România – 6,6%, PMP – 5,7% si UDMR – 5,4%. ALDE a obtinut abia 4% din voturi si nu a trimis niciun reprezentant în Parlamentul European.

rn

 

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *