Sarbatoarea Gura satului de la Cristelec l-a avut in centru pe cunoscutul actor salajean Ioan Selesi

Sambata si duminica, satul Cristelec din comuna Maeriste a imbracat straie de sarbatoare, iar cunoscutul actor salajean Ioan Selesi, fiu al satului, a aniversat 40 de ani de activitate umoristica. Primarul comunei Mariste, Vasile Lazar, i-a conferit lui Ioan Selesi titlul de cetatean de onoare al comunei. La eveniment a fost prezent si Cosmin Selesi, realizator TV la Antena 1, fiul lui Ioan Selesi. Cosmin Selesi s-a declarat fericit ca satul sau natal nu s-a schimbat si ca inca pastreaza traditiile de mult apuse in alte sate. 

Manifestarea din weekend, sugestiv intitulata “Gura satului”, a fost dedicata harnicilor locuitori ai localitatii Cristelec. In sprijinul lui Ioan Selesi au venit Primaria si Consiliul Local al comunei Maeriste si Centrul se Cultura sI Arta al Judetului Salaj.
Sambata, de la ora 19.00, a avut loc proiectia a doua filme: filmul de mare succes “Usturoi”, in care Ioan Selesi joaca rolul lui Sandor, poreclit Charlie Chaplin, si filmul “Schimb valutar”, in care rolul principal este detinut de Cosmin Selesi, fiul lui Ioan Selesi.
Duminica, de la ora 14.00, pe scena amenajata in mijlocul satului a evoluat Ansamblul Artistic Profesionist “Crisana” din stop_coloana Oradea, intitutie de cultura de unde Ioan Selesi a iesit la pensie. Din cadrul ansamblului nu au lipsit solistii de muzica populara Leontin Ciucur, Cornel Borza, Luminita Tomuta, Cornelia Covaciu, Simona Coatin si Felicia Costin.
Prezentarea spectacolului si momentele vesele au fost realizate de Monica Danciu si Ioan Selesi. Invitati de onoare au fost apreciatii solistii de muzica populara Vasile Coca, Dinu Iancu Salajanu, violonistul Emil Barz, precum si vestitul cuplu umoristic “Nanasii” (Liviu Petris, Marcel Muresan) din Jibou.
Printre spectatori s-a numarat si Dorin Gorgan, consilier judetean PMP, care a spus ca a venit ca vecin de sat cu Ioan Selesi, pe care l-a invitat ca in viitorul apropiat sa tina un spectacol si in comuna vecina, Bobota.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *