Salajenii din diaspora vin acasa de 1 Decembrie, pentru a fi prezenti la Alba Iulia de Ziua Marii Uniri

Salajenii plecati la munca in strainatate pentru un trai decent sau pur si simplu dezgustati de felul in care politicienii aflati la putere administreaza tara se mobilizeaza intens sa vina masiv acasa de 1 Decembrie.

rn

“Venim Acasa pentru a sarbatori Centenarul Marii Uniri”, spune pentru Graiul Salajului zalauanul Dumitru Cristi Gordas, care a plecat din Romania imediat dupa scandalul cu Ordonanta 13 si care acum este foarte activ in mobilizarea altor salajeni pentru a veni in tara de Ziua Marii Uniri. Ne spune ca s-a constituit deja un nucleu din salajeni, atat de nationalitate romana cat si de nationalitate maghiara, care ii indeamna si pe altii sa vina de 1 Decembrie la Alba Iulia.
Sub deviza "Uniti in cuget si-n simtiri", foarte multi romanii care muncesc in strainatate se organizeaza pe facebook si pe alte canale de comunicare ca, de 1 Decembrie, sa fie in tara pentru a sarbatori Centenarul, la Alba Iulia.
"Miscarea Diasporei Unite si grupurile adiacente organizeaza o intâlnire, la Alba Iulia, pe 1 Decembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Facem apel, pe aceasta cale, catre toate organizatiile care vor sa participe la intâlnire, sa ni se alature", spune zalauanul Cristi Gordas.

rn

Organizatorii mai spun ca romanii din diaspora vor porni catre România coloane organizate din Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Suedia, Luxemburg, Danemarca, Austria, Germania, care au drept punct de convergenta benzinaria MOL de la Szolnok, pe E60, vineri, 30 noiembrie, ora 17:00. La ora 20:00 vor intra in România prin vama Bors, urmând ca, in dimineata zilei de 1 Decembrie, sa fie cu totii prezenti la Sarbatoarea Centenarului Marii Uniri, "la intâlnire cu fratii nostri din România si din Basarabia".

rn

Cristi a plecat din Zalau dezgustat de coruptia
clasei politice, dupa scandalul Ordonantei 13

rn

Cristi Gordas, in varsta de 39 de ani, originar din Chiesd, a locuit multi ani in Zalau. Spune ca a luat decizia de a pleca din tara din cauza coruptiei, imediat dupa scandalul de la inceputul anului trecut legat de Ordonanta 13, cand in toata tara au avut loc proteste de amploare, iar liderii PSD nu au dat semne ca renunta la obiectivul lor de a scoate basma curata politicienii corupti.
“Din Zalau am plecat imediat dupa incidentele cu Ordonanta 13, cand am vazut calitatea clasei politice din Romania. Totul este politic, un mediu de afaceri se dezvolta pe linguseli politice. Coruptia, in general, si modul de administrare a Romaniei m-au determinat sa plec. Vreau sa transmit pe aceasta cale un salut salajenilor mei dragi”, spune Cristi pentru Graiul Salajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *