Duminică, 25 iunie, va avea loc a VI-a editie a Pelerinajului Bocșa-Bădăcin.

Este al șaselea an în care credincioșii organizează acest itinerar încărcat de suflet și prețuire în memoria istoricului Simion Bărnuțiu și a ”Sfinxului” de la Bădăcin-Iuliu Maniu.

Programul va începe cu Sfânta Liturghie, celebrată la Biserica ”Sfânta Maria” din Bocșa, după care va urma deplasarea, pe jos, de la mormântul lui Simion Bărnuțiu până la Bădăcin.

Pe parcursul drumului, pelerinii vor înălța rugăciuni și cântece și vor reflecta la drumurile parcurse pe aceste trasee de către cele două personalități ilustre, ziditoare de istorie.

La Bădăcin, programul va continua cu o lansare de carte și cu momente artistice.

Dragilor, de ce este necesar să susținem astfel de momente? De ce este atât de important să participăm? Pentru a fi candele aprinse într-o lume atât de potrivnică față de adevăratele valori. Fiecare gest, fiecare manifestare de acest fel, fiecare share, este o gură de oxigen pentru noile generații, atât de vitregite de idealuri și modele, atât de năucite de tot cortegiul degradat ce se derulează înaintea ochilor.

Să străbatem inima lumii și să chemăm la viață, să scoatem în lumină filigranul unor caractere demne de urmat. La finalul acestei călătorii vom descoperi un cer care nu este searbăd și calp, ci un ”abur nou ce va topi tot ceea ce nu rezistă marilor înălțimi”.

Să nu uităm că fără orizont spiritual nimic nu poate dăinui cu sorți de bine, să nu uităm că la temelia vieții lui Iuliu Maniu și a lui Simion Bărnuțiu a stat o profundă credință în Christos și-n codul valorilor creștine.

Să mergem împreună!