Primarul din Carastelec acuză lipsa comunicării în gestionarea COVID-19

Autorităţile locale din Carastelec, comună ce deţine recordul la nivel judeţean privind rata infectării cu COVID-19, acuză lipsa totală de comunicare cu cei care gestionează problematica epidemiei de Coronavirus la nivel judeţean.

„Suntem spectatori, ne uităm ca la film. Toate datele sunt secrete. Nu există comunicare instituţională”, susţine primarul Faluvegi Francisc, care afirmă că a aflat din presă faptul că în Carastelec rata infectării este de peste 10 la mia de locuitori.

Prefectul Virgil Ţurcaş, cel care este şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat la rândul său că va analiza situaţia pentru a vedea care sunt problemele de comunicare, dar că, din informaţiile sale, primarii primesc zilnic situaţia cu persoanele izolate din cauza COVID-19 şi cu persoanele carantinate.

Trebuie precizat însă faptul că în cazuL comunei Carastelec, care are circa 1.000 de locuitori, o rată de 10 la mie înseamnă 10 persoane infectate, spre deosebire de Zalău unde, la o populaţie de 69.000 de locuitori, o rată de doar patru la mie înseamnă circa 275 persoane infectate.

În acelaşi context, primarul comunei Carastelec a subliniat faptul că autorităţile locale s-au străduit să ia măsurile impuse de creşterea incidenţei COVID-19 în comună, încă de când acesta a depăşit rata de trei la mie.  

„Şcoala este închisă de săptămâna trecută. Am afişat în mai locuri faptul că este obligatoriu portul măştii pe domeniul public, iar barurile au fost atenţionate că nu mai pot avea clineţi în înterior, ci numai pe terase”, precizează primarul din Carstelec.

De asemenea, pentru ca cei 101 elevi din comună să poată desfăşura cursuri on-line, administraţia locală a achiziţionat din bugetul propriu laptopuri pentru profesori şi tablete pentru fiecare copil.  

About Author

One Reply to “Primarul din Carastelec acuză lipsa comunicării în gestionarea COVID-19”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *