O investiție de amploare în comuna Crișeni, despre care s-a mai vorbit în ultimii ani, începe să prindă contur. Aquapark-ul din comună ar putea deveni realitate, dacă proiectul administrației locale va primi finanțare. Acesta urmează a fi depus în luna mai, în cadrul unui apel lansat de ADR Nord-Vest, iar comuna Crișeni are șansă să primească 10 milioane de euro, bani nerambursabili, pentru a construi baza de agrement.

„Șapte ani de muncă a unei echipe prind contur”, spune primarul comunei Crișeni, Călin Morar, carei îndeamnă acum pe locuitori să-și exprime punctul de vedere cu privire la proiect, inclusiv interesul în dezvoltarea de investiții complementare acestuia.

”Baza de agrement Aquapark Crișeni” se va întinde pe o suprafață de 26.104 metri pătrați și va avea spații verzi și zone de circulație, două corpuri de clădire care includ bazine interioare, spa, jacuzzi, zonă de alimentație publică, zonă de relaxare și tratament, bazine exterioare, zonă de parcare. Capacitatea va fi de 600 de persoane pe zi în timpul verii și 300 de persoane pe zi în timpul iernii.

Potrivit administrației locale, investiția se adresează atât familiilor cu copii, tinerilor, cât și persoanelor în vârstă, români și străini, și urmărește să aducă un plus de valoare zonei, prin dezvoltarea unui obiectiv de agrement important pentru comunitate, obiectiv care să contribuie și la dezvoltarea economică a unității administrativ teritoriale și să atragă turiști, prin valorificarea resurselor de apă existente, apă cu un ridicat potențial curativ.

Realizarea acestui proiect ar dura circa 28 de luni din momentul obținerii tuturor autorizațiilor necesare.