Guvernul PSD-ALDE cauta sa o dreaga dupa dezvaluirile ca are de gand sa puna la congelator maririle salariale promise

Un document trimis Comisiei Europene de catre ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, in care coalitia de guvernare PSD – ALDE anunta înghetarea salariilor în sectorul bugetar în 2019, a fost facut public sambata de senatorul liberal Florin Catu. 

rn

Dezvaluirea le-a inghetat romanilor sangele in vene, pentru ca asta inseamna austeritate si renuntarea la maririle salariale promise de guvern pana in 2022 prin Legea salarizarii.
Din document reiese ca, pentru a se încadra în tinta de deficit bugetar din 2019, Guvernul de la Bucuresti intentioneaza sa ia mai multe masuri de limitare a cheltuielilor bugetare.
Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a recunoscut ca exista un astfel de document si o astfel de prevedere, dar a incercat sa o dreaga, spunand ca "este o varianta de lucru înghetarea salariilor din 2019, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapida a Legii salarizarii, adica în 2020, nu pâna în 2022". Si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a venit imediat cu precizari ca Legea salarizarii se aplica asa cum a fost publicata în Monitorul Oficial si ca a colaborat cu ministrul de Finante, cu toate ca au fost speculatii ca se contrazic, subliniind ca desi Comisia Europeana a cerut mai multe scenarii, nu înseamna ca vor îngheta salariile.
Legea salarizarii personalului bugetar a fost adoptata de Camera Deputatilor, for decizional, la începutul lunii iunie a anului 2017, în perioada Cabinetului Grindeanu.
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat insa referitor la documentul trimis de ministrul Finantelor, Eugen Teodorivici, catre Comisia Europeana si la declaratiile ulterioare ale membrilor guvernului Dancila ca PSD-istii sunt niste "parsivi cu doua fete", una spun institutiilor UE si alta comunica public în România.
"Acesti parsivi cu doua fete, o fata au când comunica cu institutiile UE, si o fata total diferita o au în momentul în care comunica în fata opiniei publice din România. Ei sunt în continuare în campanie. Se lauda ca dubleaza pensiile, se lauda ca dubleaza salariile, si ei trimit la Bruxelles hârtie în care spun ca este posobila înghetarea salariilor în sectorul public pe anul 2019. Se fac ca maresc salariile si pensiile, iar în timpul asta dau drumul la inflatie", a afirmat ieri liderul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *