Guvernul Cioloș ajunge la vot, în plenul Parlamentului

Votul de învestitură pentru Guvernul Cioloș, în plenul Parlamentului, este programat miercuri.

Misiunea pare una imposibilă, ținând cont că USR se poate baza în mod sigur doar pe 80 de voturi, câți senatori și deputați are, în condițiile în care ar avea nevoie de 234 de voturi. Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş au fost audiaţi, marţi, în comisiile parlamentare de specialitate, care dau avize negative pe bandă rulantă, indiferent de prestația candidaților.

Ținând cont că PNL și UDMR au anunțat că nu îl vor susține pe premierul propus de Klaus Iohannis, iar USR nu a negociat cu PSD și AUR pentru a le cere susținerea, șansele ca Guvernul să treacă la vor sunt minime.

Liberalii au afirmat că vor fi prezenți în plen, dar se vor abține de la vot.

„Noi arătăm aici maturitate, arătăm deschidere. Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă și nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern, așa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, deci arătăm că vrem să depășim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut, haideți să rezolvăm problema de mâine”, a declarat liderul PNL, Florin Cîțu.

Totuși, liberalii nu exclud o colaborare ulterioară cu USR, însă în condițiile pe care le-a susținut partidul pe toată această perioadă de criză politică.

„PNL va încerca să facă o majoritate în jurul PNL după votul de mâine. Vom pune pe masă toate opţiunile, soluţiile pentru această iarnă, vom vedea după aceea care este răspunsul. (…) Protocolul, dacă vă uitaţi la el, este simplu: PNL în această coaliţie are funcţia de premier”, a afirmat Cîţu.

Liderul PNL nu a exclus nici măcar varianta anticipatelor.

„Toate soluțiile sunt pe masă”, a adăugat Cîțu.

About Author

One Reply to “Guvernul Cioloș ajunge la vot, în plenul Parlamentului”

  1. Voi astia de la USR nu veti reusi prea curand sa guvernati in Romania. Voi nu vreti sa guvernati doar cateva luni, pana trece valul 4 al pandemiei, voi vreti sa faceti reforme serioase, vreti sa desfiintati mafii, sa eliminati nepotismul samd. Astea-s valori romanesti si USL (PNL + PSD) nu va poate lasa sa distrugeti traditii cladite in 30 de ani. Intelegeti odata ca hotia, coruptia, minciuna si fudulia sunt valori traditionale la care politicienii “cu vechime” nu vor renunta niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *