Cristian Pomohaci va fi condamnat la inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala de 130.000 de lei

Cunoscutul cantaret, care a fost si preot pana anul trecut, este cercetat si pentru acuzatii de pedofilie

rn

Foarte cunoscutul si foarte controversatul preot-cantaret de muzica populara Cristian Pomohaci, suspectat inclusiv pentru ca ar fi abuzat sexual adolescenti, va fi pedepsit pentru evaziune fiscala.
Fostul preot, caterisit in toamna anului trecut, a ajuns la un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii care l-au anchetat si a scapat de gratii, urmand sa fie condamnat la inchisoare cu suspendare.
Procurorii Parchetului General au descoperit ca din banii castigati din concerte, Pomohaci si-ar fi cumparat mai multe locuinte in Cluj-Napoca, pe care le-a inchiriat, dar nu ar fi platit toate sumele datorate la bugetul de stat cu titlul de impozite, spun acuzatorii. Asa ca fostul preot s-a ales cu acuzatia de evaziune fiscala, pe care a acceptat-o si a platit prejudiciul estimat la 130.000 de lei.
Procurorii l-au convins sa accepte acuzatiile de evaziune fiscala si pedeapsa cu care s-a convenit. E vorba de un an de inchisoare, dar nu in spatele gratiilor, pentru ca acuzatorii lui Pomohaci au acceptat ca executarea pedepsei sa fie suspendata, iar vreme de 2 ani sa fie supravegheat. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul Pomohaci Cristian are obligetia de a nu parasi teritoriul Romaniei fara acordul instantei si va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioda de 90 de zile. Dosarul si acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise Tribunalului Mures.

rn

Exclus din Biserica

rn

Fostul preot Cristian Pomohaci a iesit pe usa din dos a Bisericii, fiind exclus din randul preotimii, dupa ce a fost acuzat ca a abuzat sexual mai multi adolescenti, fapte cercetate de procurori.
in urma cu un an, Cristian Pomohaci a fost protagonistul unui scandal ce a culminat nu doar cu deschiderea unei anchete penale, ci si cu excluderea lui din Biserica Ortodoxa.
La vremea repectiva, in spatiul virtual a aparut o inregistrare audio atribuita lui Cristian Pomohaci in care acesta avea o atitudine nepotrivita, ba mai mult, spun cei care l-au acuzat, acesta ar fi incercat sa corupa un adolescent de 17 ani.

rn

Pomohaci canta inca
la evenimente in Salaj

rn

Pomohaci a concertat in decembrie 2017 la casa Municipala de Cultura din Zalau, iar pe 25 august Primaria din Hida l-a pus cap de afis la Zilele comunei pe preotul cantaret acuzat de pedofilie, Cristian Pomohaci.
Anul trecut, Comuna Horoatu Crasnei il avea, de asemenea, pe afis pe Cristian Pomohaci pentru spectacolul de Ziua comunei. Sesizat in legatura cu problemele fostului preotul cantaret, primarul Florian Sur l-a eliminat insa imediat din spectacol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *