Centrul Militar Județean Sălaj, prin Biroul informare-recrutare, recrutează tineri candidați (băieți și fete) din județul Sălaj pentru școlile de nivel postliceal și universitar.

Pentru anul de învățământ 2024-2025, Ministerul Apărării Naționale a pregătit un număr de aproximativ 1500 de locuri pentru școlile de maiștri militari și subofițeri și un număr de 492 de locuri pentru academiile militare, pentru locurile de ofițeri.

Vârsta maximă pentru subofițeri și maiștri militari este de cel mult 30 de ani, iar pentru ofițeri 24 de ani, dacă doresc să devină piloți și 26 de ani pentru celelalte specializări.

Etapele sunt: recrutarea (prezentarea la Centrul Militar Județean), selecția (parcurgerea probelor sportive-traseu cu obstacole și alergare de rezistență pe distanță de 2 km), urmat de susținerea probelor psihologice și examen medical, ultima etapă fiind admiterea candidaților.

Termenul maxim de înscriere pentru ofițeri este 31 mai, iar pentru școlile postliceale de maiștri militari și subofițeri este 7 iunie.

Avantaje: școlarizarea gratuită, echipament gratuit, asigurare cazare și hrănire, asigurarea unui loc de muncă la terminarea studiilor, siguranța locului de muncă, venitul lunar garantat, compensație lunară de chirie, indemnizație de transport, etc.

Informații suplimentare se pot obține la sediul din Zalău a Centrului Militar Județean Sălaj sau la telefon 0260612077 sau 0745511616 și pe paginile de internet mapn.ro sau pagina de Facebook Centrul Militar Județean Sălaj.

Centrul Militar Județean Sălaj