Cel mai experimentat procuror din judetul Salaj, Pompilia Stana, se pensioneaza in glorie

A fost decorata de Presedintele Romaniei cu meritul judiciar clasa 4

rn

Plenul Consiliului Suprem al Magistraturii a aprobat cererea de pensionare a procurorului Pompilia Stana – prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Salaj.
Cererea de pensionare a fost aprobata prin hotararea CSM din 11 octombrie, urmand ca procurorul Pompilia Stana sa plece efectiv in pensie la data publicarii in Monitorul Oficial a decretului de eliberare din functie semnat de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.
"Pur si simplu am considerat ca este momentul sa plec. Las in urma respectul colegilor mei, pe care sper sa-l am in continuare. Privind in urma, mi se pare ca anii au trecut foarte repede, cu mult stres, cu multa responsabilitate. Am incercat sa-mi fac meseria cu buna credinta", ne-a declarat ieri, emotionata, Pompilia Stana.

rn

Din cei 26 de ani de experineta,
17 au fost in functii de conducere
in Parchetul Tribunalului Salaj

rn

Pompilia Stana este din Jibou, unde a absolvit si liceul. A terminat Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj. Incepand cu 1 septembrie 1992, a intrat in procuratura ca procuror la Parchetul Judecatoriei Zalau. Din anul 1997 lucreaza la Parchetul Tribunalului Salaj, unde a ocupat toate functiile de conducere, de la sef Sectie Urmarie Penala, sef Sectie Judiciar, doua mandate (timp de 6 ani) a fost prim-procuror si acum se afla la al doilea mandat de prim-procuror adjunct, functie in care a fost 4 ani si jumatate si pe care o ocupa si in prezent. In total, procurorul Pompilia Stana are o experienta de 26 de ani in magistratura. Pompilia Stana a fost decorata de presedintele Romaniei cu meritul judiciar clasa 4.

rn

Cele mai complexe cazuri
pe care le-a coordonat

rn

Printre cele mai spectaculoase cazuri pe care le-a coordonat din pozitia de prim-procuror a fost si celebrul caz "Motorinarii", inceput in 2010, in care au fost cercetati si trimisi in judecata mai multi politisti si lucratori din Depoul Garii din Jibou pentru ca au furat motorina din locomotive.
Alt caz cu greutate a fost in 2007, cand blocul E24 din Dumbrava a fost compromis din cauza unei explozii de gaz, apoi s-a daramat. "A fost cel mai complex caz pe care l-am coordonat ca si prim-procuror. Datorita faptului ca ne-am facut bine meseria atunci, astazi oamenii aceia au o locuinta noua", spune Pompilia Stana.

rn

Prim-procurorul Crin Bologa
spune ca ceea ce a facut Stana
in parchete a fost exemplar

rn

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Salaj, Crin Bologa, care a lucrat multi ani alaturi de Pompilia Stana, spune ca aceasta i-a facut munca mai usoara prin profesionalismul ei.
"O felicit si ii multumesc doamnei prim-procuror adjunct Pompilia Stana pentru activitatea sa de 26 de ani numai in functia de procuror. In toata aceasta perioada a dat dovada de onestitate, hotarare, perseverenta in respectarea legii si a drepturilor si libertatilor cetatenesti. A avut o conduita ireprosabila la locul de munca, in societate si familie. A fost numita procuror la Parchetul Judecatoriei Zalau, a promovat la Parchetul Tribunalului Salaj, de unde se si pensioneaza. La Parchetul Tribunalului Salaj Salaj a ocupat functiile de procuror sef Sectie Urmarire Penala, doua mandate de prim-procuror, in prezent ocupand functia de prim-procuror adjunct. In data de 1 ianuarie 2013, cand am preluat mandatul de prim-procuror de la doamna procuror Pompilia Stana, marturisesc ca mi-a fost usor sa continui munca acesteia, avand in vedere organizarea si buna functionare a unitatilor de Parchet pe care a impus-o", spune prim-procurorul in functie, Crin Bologa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *