Caravana Unirii îsi continua periplul prin judet

Proiectul va strabate azi, drumul Zalau-Jibou-Benesat

rn

În An Centenar, la nivelul judetului Salaj se desfasoara un proiect cu o puternica rezonanta: Caravana Unirii. Este un proiect care îsi propune trecerea prin fiecare oras, comuna – inclusiv prin satele apartinatoare – din judet, punând accent pe sentimentele de dragoste, stabilitate, unitate si respect fata de valorile neamului românesc.
„Ne vom opri, prioritar, la busturi, statui ridicate în memoria marilor personalitati care au contribuit la Faurirea României Mari, precum si la Monumente dedicate Eroilor care s-au jertfit pentru apararea pamântului strabun”, a declarat la debutul acestui proiect dna. Florica Pop, directorul Bibliotecii Judetene Salaj.
Actiunea – eveniment „Caravana Unirii” este organizata de Biblioteca Judeteana „Ionita Scipione Badescu” Salaj, sub egida Consiliului Judetean Salaj si în colaborare cu Institutia Prefectului Judetului Salaj.
Programul se va stabili cu fiecare oras/comuna în parte si va fi derulat pe tot parcursului anului 2018, finalizându-se înainte de 1 decembrie. Partenerii si colaboratorii sunt selectati în functie de posibilitatea si nevoia fiecarui loc prin care va trece Caravana.
În ceea ce priveste perioada care urmeaza, în 9 octombrie, Caravana Unirii poposeste în orasul Jibou, de la orele 9.00 si în comunele Napradea, Somes Odorhei si Benesat.
Parteneri ai acestei activitati sunt: Primariile si Consiliile Locale din Jibou, Napradea, Somes Odorhei si Benesat, Bibliotecile publice si scolile Gimnaziale, Parohiile din Jibou, Napradea, Somes Odorhei si Benesat (si alti colaboratori locali).
De precizat faptul ca în prima saptamâna a lunii octombrie, cei implicati în acest proiect au vizitat comunele Sâg, Crasna, Meseseni, Halmasd, Marca, Plopis, Boghis, Nusfalau, Vârsolt.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *