octombrie 4, 2022

Aventura Faptelor Bune pentru Luca Andrei

Să luptăm cu toții pentru viața lui Pișcoțel!

Pișcoțelul Luca Andrei este un îngeraș de numai un anișor și două luni care are de dus o mare bătălie cu o boală gravă – tumori pe creier rabdoide atipice, foarte agresive și rare. Cancer, pe înțelesul tuturor. La numai un an, după multe consultații și analize, medicii i-au descoperit două tumori care au fost eliminate la prima intervenție chirurgicală, însă boala a recidivat repede, iar acum are nevoie de tratamente în străinatate pentru radioterapie cu protoni. Familia lui a făcut un apel public tuturor celor care pot să le vină în ajutor în încercările lor de a-și vedea copilul sănătos și pentru a se bucura împreună de viață! “Pentru cei care nu mă cunosc, eu sunt Luca Andrei. Am 1 an și aproape 2 luni. Am venit pe lume la 34 de săptămâni pentru că am fost tare curios să văd ce e în afara burticii. Sunt un copil tare vesel și fericit deși viața a fost puțin nedreaptă cu mine.
La un an și 1 lună, după multe vizite la medici și analize, s-a descoperit că am 2 tumori pe creier. Am fost operat și s-au extirpat, dar vestea că tumoarea este rabdoidă atipică foarte agresivă și rară a venit ca un bumerang peste cei dragi.
Fiind o tumoare agresivă, timpul este foarte important.
Ca să mă fac bine, trebuie sa plec în străinatate pentru radioterapie cu protoni.
Acum 2 zile am facut prima sedință de chimioterapie pentru că deja a început să crească înapoi tumoarea.
Facem apel la persoanele care au cunoștințe medicale specializate în domeniu sau care au avut de a face cu acest tip de cancer, pentru a ne ajuta cu orice informație care să vină în sprijinul nostru.
Orice ajutor e binevenit!
Vă multumesc din suflet!
Al vostru pișcoțel”, este apelul făcut de micuțul Luca și părinții lui, apel căruia vă rugăm și pe voi, dragi cititori și prieteni ai Graiului Sălajului, să răspundeți deoarece  acești oameni au nevoie de fiecare din noi pentru a-și vedea copilul crescând și oferind lumii misiunea pentru care a fost trimis pe acest pământ.

Pentru Luca Andrei a luat munții la pas și a cucerit Mont Blanc-ul

Doi dintre sălăjenii care i-au sărit de la bun început în ajutor lui Luca și famiei lui sunt Corina Țurcaș de la Asociația ”Împreună-i vom face fericiți”, care a pus la dispoziție conturile și acțiunile asociației pentru donațiile în banii atât de necesari, din păcate, pentru tratamentele micuțului Luca, dar și Adrian Nerțan, un împătimit al muntelui care și-a văzut un vis împlinit zilele trecute. Adrian Nerțan a reușit să-l ducă pe micuțul nostru erou Luca Andrei pe culmile speranței în ”Aventura Faptelor Bune”. Adi a cucerit Vârful Mont Blanc după patru zile petrecute pe munte. Și-a organizat singur expediția, pe cheltuiala proprie, și dedică victoria sa micuțului pișcoțel ”Marea majoritate a prietenilor mei apropiați sau doar virtuali știu deja după multele postări că pe data de 25 Iunie voi porni spre Torino pentru a urca pe Mont Blanc, mai exact la altitudinea de 4.808 metri. Nu este vreo mare realizare pentru mulți dintre cei care citiți, însă pentru mine este, și este un început. Eu nu sunt un sportiv în adevăratul sens al cuvântului însă îmi place natura și mișcarea, mountain bike-ul, alergarea sau drumeția montană iar atunci când îmi doresc ceva, muncesc pentru visul meu și fac tot ceea consider necesar pentru a-l atinge!
Nici de aceasta data nu a fost diferit, am muncit mult timp, cu precădere în ultimele câteva luni și am făcut multe sacrificii.
Ceea ce îmi doresc și este important sa menționez este ca toate costurile ocazionate de aceasta experienta pe masivul Mont Blanc mi le-am asigurat din surse proprii, fără nici un fel de ajutor, altul decât moral! Aici nu vă cer ajutorul pentru visul meu, vă cer să ne unim pentru a ajuta alte vise să devină realitate!
Deoarece pentru mine este un eveniment așteptat de mult timp și pentru că sunt fericit că pot să fac astfel de lucruri, îmi doresc enorm să leg aceasta experiență, acest efort fizic al meu cu un efort comun al nostru, al tuturor, o fapta bună pentru a salva un mic înger, Luca Andrei, pentru a-i da o șansă la viața, pentru ca într-o zi și el să-și poată urma visul așa cum o fac eu azi, oricare ar fi acel vis!”, spunea Adrian Nerțan pe contul său de Facebook înaintea expediției.

Iar câteva zile mai târziu, ne transmite fotografii cu tricolorul și poza lui Luca Andrei – zis Pișcoțel, de pe Vârful Mont Blanc:

”Ieri dimineață la ora 10.09 ora Italiei, am reușit să îngenunchez pe Vf Mont Blanc, parcurgând ruta italiană, o rută dificilă, mai sălbatică decât ruta franceză, cu o ascensiune totală de peste 3400m. Au fost 4 zile petrecute pe munte, cu o ascensiune finală care a durat 9 ore și un traseu total de 17 ore, un parcurs început la ora 00.50 minute, cu ninsoare viscolită, cu temperaturi resimțite de până la -20 grade, în care nu de puține ori corpul îmi spunea doar să mă opresc, să mă pun în zăpadă și să dorm.. Gândul la Luca Andrei și la cei dragi de acasă m-a împins tot timpul spre vârf! La final am simțit o stare de epuizare fizică ca niciodată până acum, dar totul a fost până la urmă, minunat! Stiu că pare ciudat, dar pe vârf am plâns de emoție si bucurie. Dedic acesta expediție lui Luca Andrei care se luptă cu o boală cruntă! Fac apel la fiecare dintre voi să contribuți cu donații pentru a oferi acestui înger șansa la viață, șansa în a-și urma viața și de a-și atinge visurile, la fel ca mine și la fel ca fiecare dintre noi!

Asociația “Împreună-i vom face fericiți” RO39BRDE320SV24916073200

Mențiune plată: pentru Luca Andrei COD SWIFT BRDEROBU

Vă mulțumesc! Mă înclin! 🎩 Mont Blanc- Iunie 2021 – AVENTURA FAPTELOR BUNE pentru un îngeraș”.

În acest mod, Adrian Nerțan ne-a oferit tuturor o lecție de implicare, de curaj, de rezistență, de efort susținut. Iar noi putem să-l felicităm dar, mai ales, putem să contribuim fiecare după posibilități pentru viața, sănătatea și visurile lui Luca Andrei. Este o modalitate frumoasă de a-i spune întreaga comunitate ”Felicitări”. Iar atunci când Pișcoțel va câștiga bătălia și  își va urma visurile sale, aceste felicitări și un mare ”mulțumesc” se vor întoarce prin alte fapte către fiecare dintre noi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.