Un program de training inițiat și finanțat de Tenaris Silcotub, organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj, oferă o nouă posibilitate cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău să învețe tehnici avansate de resuscitare.

La cea de-a doua ediție a programului de training Suport Vital Avansat s-au înscris și participă 36 de cadre medicale de la cel mai mare spital sălăjean.

Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele administrației județene, a efectuat o scurtă vizită cursanților și a ținut să-și exprime mulțumirea față de parteneri pentru implicarea în viața comunității sălăjene.

 „Adresez felicitări inițiatorilor, precum și tuturor celor care au asigurat desfășurarea în bune condiții a acestei activități. TenarisSilcotub este o companie care se implică activ în viața comunității noastre. Le mulțumesc atât pentru grija pe care o manifestă, cât și pentru entuziasmul cu care implementează proiecte pentru Sălaj și sălăjeni. Sunt încrezător că parteneriatul administrație publică-mediu de afaceri-cetățeni va da rezultate concrete și că împreună vom putea dezvolta acea comunitate pe care ne-o dorim cu toții – una europeană, optimistă, vie”, a precizat președintele Consiliului Județean Sălaj.

Programul Suport Vital Avansat include un curs intensiv de formare în domeniul tehnicilor avansate de resuscitare. Strategia cursului are la bază împărtășirea de cunoștinte, stimularea unor competențe medicale noi și consolidarea competențelor existente.