Elevii de la CNSB Șimleu au obținut locul III la etapa națională a concursului ”Cu viața mea apăr viața”

Echipa alcătuită din Biriș Flavia, Mokan Andreea – Bianca, Taloș Sebastian – Vasile, Pașca Horia – Mihai de la Colegiul Național “Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei au obținut locul III la etapa națională a concursului extrașcolar cu tematică de protecție civilă “Cu viața mea apăr viața”. 

Etapa Națională a concursului ediția 2015 s-a desfășurat la Pitești, în perioada 13 – 17 iulie. S-au prezentat 15 echipaje de liceu și 15 de gimnaziu. Concursul a avut trei probe: una teoretică, în prima zi de concurs, și două probe practice.
Echipadin Șimleu Silvaniei a obținut 28 de puncte la proba teoretică, fiind clasată între primele șase echipe. La proba practică – deplasare cu masca pe față într-un teren contaminat și cu obstacole, având un timp limită de trei minute – elevii sălăjeni s-au descurcat foarte bine, obținând un timp foarte bun, fără nici o penalizare. stop_coloana
“După a doua probă toți aveam emoții, dar trebuia să fim calmi și să ne concentrăm la a treia probă, de transport asistat al unui accidentat asezat pe targă, pe o distanță de 50 metri cu obstacol. Era foarte important ca și la acesta să obținem maximul de 35 de puncte, să nu avem penalizări și să ne încadrăm într-un timp bun, timpul limită fiind de 60 de secunde. Echipajul s-a comportat excelent, a terminat proba obținând 35 puncte și un timp mai bun. După probă știam că urcăm pe podium. De locul 2 ne-au despărțit doar 5 secunde”, ne-a declarat profesorul coordonator, Liliana Pașca.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *