Rapid Jibou a castigat din nou Cupa Romaniei

Formatia din orasul de pe Somes a cucerit pentru al doilea an la rand Cupa Romaniei, faza judeteana. Jibouanii au dispus in ultimul act cu 2 – 0 de rivalii locali de la Somesul Somes Odorhei

rn

Rapid Jibou – Somesul Somes Odorhei 2 – 0 (2 – 0)

rn

Sambata dimineata, AJF Salaj a programat finala Cupei Romaniei la fotbal, faza judeteana. in ultimul act au ajuns Rapid Jibou, detinatoarea trofeului si Somesul Somes Odorhei, castigatoarea Seriei Est din Liga a V-a si surpriza competitiei din acest an.
Meciul s-a desfasurat pe Stadionul “Rapid” din Jibou, in fata a aproximativ 300 de spectatori prezenti in tribunele cochetei arene din Jibou, precum si la marginea terenului. Cele doua echipe sunt rivale locale si avand in vedere ca au evoluat in finala, fiecare echipa a dat tot ce a avut mai bun pentru a pune mana pe trofeu.
Pe o vreme frumoasa si intr-o ambienta demna de un derby a debutat si marea finala, nu inainte de intonarea imnului Romaniei. in primele minute de joc, cele doua echipe mai mult s-au studiat, ocaziile si fazele importante lipsind.
A venit insa minutul 19, iar dintr-o lovitura libera din partea dreapta, Vlad Pascalau i-a oferit o centrare perfecta lui Cristian turcas, care a si deschis scorul dupa o lovitura de cap plasata. La acest scor, cei de la Somesul Somes Odorhei au iesit mai mult la joc, insa fara a-si crea ocazii concrete, la fel si in cazul jibouanilor.
Totusi, cu 10 minute inainte de pauza a venit si cea mai mare ocazie din partea gruparii din Somes Odorhei, insa lovitura de cap a lui Andrei Vespremii a lovit bara portii lui Adi Notigan, mingea a ajuns la Darius Horvat, insa acesta nu a reusit sa marcheze din doar 6 m, jibouanii respingand mingea de pe linia portii.
Cateva minute mai tarziu, la cealalta poarta, Marius Haiduc putea majora avantajul echipei sale, insa sutul sau a fost respins de sub bara in corner de portarul Emil Deac. Pana la urma, inevitabilul s-a produs, iar Vlad Buda a centrat perfect in fata portii de unde Mihai Brinduse a dus scorul la 2 – 0, chiar inainte de pauza.
in repriza secunda, Somesul Somes Odorhei a incercat sa revina, a practicat un joc bun si Darius Ungur putea reduce din handicap, insa sutul sau a ocolit poarta jibouanilor. De cealalta parte, dupa o cursa personala, Alex Turcu a ratat cea mai mare ocazie a Rapidului.
Cu cateva minute inainte de final, Vlad Buda a nimerit si el bara transversala, iar Marius Haiduc a sutat putin peste poarta. in cele din urma, meciul s-a terminat cu victoria jibouanilor, scor 2 – 0.
Rapid Jibou castiga astfel pentru al doilea an consecutiv Cupa Romaniei, in timp ce Somesul Somes Odorhei, chiar daca a pierdut, a practicat un joc bun, ce ii da sperante pentru noul sezon din Liga a IV-a, la startul careia se va afla.
La final, cele doua echipe au fost premiate de catre conducerea AJF Salaj cu tricouri de campioni, medalii, tricouri, cupe si mingi. inainte de festivitatea de premire, primarul orasului Jibou, Dan Ghiurco a tinut sa le felicite pe ambele echipe, edilul fiind si cel care le-a inmanat medaliile jucatorilor jibouani. De asemenea, Rapid Jibou si Somesul Gaglau au fost desemnate echipele Fair-Play ale sezonului 2017-2018 in Liga a IV-a, respectiv Liga a V-a, primind cate o diploma din partea AJF Salaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *