Zoltan, șoferul care „a dat de lucru”, iese din arest și ajunge la Psihiatrie

  • Zoltan Geza Szocs, șoferul din Boghiș acuzat că a spart parbrizele a două autotrenuri care așteptau în coloană în punctul de frontieră Borș II și l-a lovit intenționat cu TIR-ul pe șoferul unuia dintre cele două camioane, a fost eliberat din arest marți, 5 decembrie. Însă, la sesizarea procurorilor, un alt complet a dispus internarea lui la Psihiatrie

Zoltan Geza Szocsc, șoferul sălăjean de renume, va fi internat la o unitate medicală specializată, decizie a unui complet al Tribunalului Bihor luată la doar câteva ore după admiterea contestației lui Zoli la arestul preventiv și punerea acestuia sub control judiciar.

Un complet al Tribunalului Bihor a admis marți, 5 decembrie, contestația lui Zoltan Geza Szocsc, dispunând ca acesta să fie pus sub control judiciar pentru 60 de zile, să nu conducă autovehicule pe perioada controlului, să nu interacționeze cu victima sau cu martorii și să nu părăsească țara. Însă, procurorii de caz au făcut în cursul aceleași zile o nouă sesizare Tribunalului Bihor. Marți seara, un alt complet decât cel care luase decizia inițială, a admis sesizarea procurorilor Parchetului și a dispus internarea medicală provizorie a lui Zoltan Geza Szocs într-o unitate specializată de asistenţă medicală, „până la însănătoșire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol”.

Decizia de marți seara a Tribunalului Bihor referitoare la internarea medicală provizorie poate fi contestată de Zoltan din Boghiș în cinci zile de la pronunțare

Potrivit instanței, bărbatul este acuzat de tentativă de omor, iar copii ale hotărârii judecătorești raportului de expertiză medico-legală psihiatrică vor fi trimise Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj pentru luarea măsurilor legale.

Vă reamintim că la data de 14 noiembrie, la ora 10.46, polițiștii bihoreni au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, că, în apropierea P.T.F. Borș 2, s-a produs un incident în trafic.

Video primit la redacție

La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Serviciului de Investigații Criminale și specialiști criminaliști, alături de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care, din cercetările efectuate, au constatat că, un bărbat de 36 de ani, din comuna Boghiș, județul Sălaj, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, format din cap tractor, cu semiremorcă, pe autostrada A3, dinspre localitatea Biharia înspre P.T.F. Borș 2, la ieșirea din parcarea – cântar Borș 2, l-ar fi accidentat, cu intenție, pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Nojorid, județul Bihor, care, în calitate de pieton, se afla pe partea carosabilă, în fața ansamblului condus de bărbatul de 36 de ani.

De asemenea, s-a constatat că, anterior producerii evenimentului, pe fondul unei altercații spontane dintre cei doi bărbați, bărbatul de 36 de ani, din județul Sălaj, ar fi distrus, cu intenție, parbrizul capului tractor condus de bărbatul 31 de ani, din județul Bihor, către care ar fi aruncat cu un obiect contondent (piatră), în timp ce se afla în mișcare.

În urma incidentului, bărbatul de 31 de ani, din comuna Nojorid, a suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Ambii conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și lovirea sau alte violențe, iar cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

În cursul serii de 14 noiembrie, bărbatul de 36 de ani, din județul Sălaj, a fost implicat într-un alt incident, sesizat la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, prin 112, la ora 18.09.

În urma apelului, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au fost sesizați că, înainte de intrarea în P.T.F. Borș 2, bărbatul ar fi spart, tot cu un corp contondent (borcan) parbrizul unui alt autocamion, aflat în coloană.

În urma testării preliminare de drog, rezultatul a fost negativ.

Video primit la redacție

Și în acest caz, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, iar polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Bărbatul de 36 de ani, din județul Sălaj, a fost condus la o unitate medicală din municipiul Oradea, în vederea evaluării unei eventuale internări nevoluntare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *