noiembrie 27, 2022

Zălăuanul Sorin Mureșan a fost cooptat in executivul condus de Dacian Cioloș

În executivul condus de sălăjeanul Dacian Cioloș, originar din satul Pericei, și-a făcut loc un alt sălăjean, și anume informaticianul Sorin Mureșan. Zălăuan de origine, Sorin Mureșan a fost numit pe 24 decembrie în funcția de director de cabinet al ministrului Comunicaților și Societății Informaționale, Marius Raul Bostan.

Și-a construit singur un avion

Sorin Mureșan este cunoscut publicului larg și pentru activitatea în domeniul IT, dar mai ales pentru hobby-ul său, și anume zborul. Cu cinci ani în urmă, zălăuanul și-a confecționat primul aparat de zbor, un avion, cu care a străbătut în lung și în lat Sălajul. Sorin Mureșan este un pasionat de senzații tari. “nainte de a-și confecționa propriul avion, acesta a avut o parapantă cu care se avânta de pe Măgura Priei sau Măgura Silvaniei. La ora actuală, Sorin Mureșan are două brevete de zbor, unul de pilot pe aeronave ultraușoare de categoria A2 și unul de pilot pentru aeronave ultraușoare cu aripă rotativă (elicopter și girocopter).

Tehnician priceput

Conform CV-ului, Sorin Mureșan s-a născut pe 5 martie 1967 în Zalău. A urmat studiile Institutului Politehnic din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronică și Telecomunicații, unde are o diplomă de licență. Mai are și un master în marketing, audit și expertiză contabilă dobândit la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad. Zece ani, din 1994 până în 2004, a muncit la Romtelecom, unde a ocupat mai multe posturi, printre care și funcția de șef centrală și director comercial. stop_coloana Din 2004 până în 2008 a fost consilierul personal al primarului orașului Zalău, Radu Căpîlnașiu, pe probleme tehnice. O perioadă de timp a fost consultant regional al unei firme din Maramureș, iar în prezent lucrează la firma Rovena din Zalău.

Programator poliglot

Sorin Mureșan cunoaște limba engleză la nivelul C1 și B2, ceea ce însemnă că știe la un nivel avansat să converseze în engleză. Pe lângă limba engleză, Sorin Mureșan mai cunoaște și limbiile franceză și italiană.
Mureșan are competențe deosebite în ceea ce privește munca pe calculator. Este un bun programator, inginer de sisteme de rețea. A mai dobândit bune abilități în operarea sistemelor Unix, Linux, Novell și toate variantele de Windows. Sorin Mureșan mai spune în CV-ul său că stăpânește foarte bine rețelele de calculatoare LAN, WAN, TCP/IP, NetBEUI, IPX/SPX și altele. Cunoaște de asemenea cele mai importante limbaje de programare, C++, HTML, Java, Perl, CGI, DNS, Apache, Comanche, Visual Java și altele.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *