ianuarie 28, 2023

Zălăuanul Robert Parge, medaliat cu aur la Naţionalele de Atletism

Aflat în primul an la categoria de vârstă tineret, fostul atlet de la CSS Zalău, Robert Parge, “a explodat” pur şi simplu de când se antrenează în condiţii decente la Cluj-Napoca şi obţine rezultate fantastice. Aşa cum a şi declarat sportivul, pe pista sintetică de pe cele două stadioane din Cluj-Napoca pregătirea decurge diferit, iar acest lucru se oglindeşte şi în rezultatele obţinute de alergătorul zălăuan care concurează începând din toamna anului trecut, de când a terminat liceul şi a intrat la facultate, pentru CS Universitatea Cluj.

În prima zi de concurs a întrecerilor naţionale, Robert Parge a concurat la trei probe: 100 de metri plat, 400 de metri plat şi 4×100 de metri. În prima cursă, cea de 100 m, Robert nu a excelat şi s-a clasat pe locul 26 în ierarhia seniorilor şi pe 21 la tineret cu o performanţă de 11 secunde şi 34 de sutimi.

Cu totul diferit au stat lucrurile în cea de-a doua cursă la care a luat startul zălăuanul nostru. Prezent la startul cursei de 400 m, Robert a făcut o cursă excelentă şi a parcurs turul de pistă în 47 de secunde şi 14 sutimi, performanţă în urma căreia a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere atât la categoria de vârstă tineret cât şi la categoria de vârstă seniori. După ce şi-a trecut în palmares două titluri de vicecampion naţional la 400 de metri, Robert “a recidivat” şi în cursa de 4×100 m unde a cucerit medalia de argint alături de colegii săi: Raul Mureşan, Cristian Tăut şi Alexandru Bunea.

După prima zi încheiată perfect, sprinterul zălăuan a încercat să se refacă cât mai bine pentru că în cea de-a doua zi a naţionalelor a mai avut de abordat alte două curse: 200 m şi 4×400 m.

Din păcate, la 20 de metri sportivul antrenat de prof. Vasile Boboş s-a clasat pe locul 7 în clasamentul seniorilor şi pe 4 în cel al categoriei tineret cu un rezultat de 21 de secunde şi 98 de sutimi, iar pe locul 3 s-a clasat piteşteanul Denis Dobrică cronometrat în 21 de secunde şi 95 de sutimi!? Dacă în cursa de 200 de metri a ratat pentru numai 3 sutimi de secundă podiumul, Robert şi-a luat revanşa în proba de ştafetă 4×400 m unde a concurat alături de Raul Mureşan, Cristian Tăut şi Zeno Moraru.

Cei patru atleţi legitimaţi la CS Universitatea Cluj au terminat întrecerea pe locul 2 în clasamentul seniorilor, iar la tineret s-au clasat pe prima poziţie şi au devenit campioni naţionali.

În urma curselor din cadrul naţionalelor, Robert şi-a creat un moral bun în perspectiva Campionatului European rezervat categoriei de vârstă tineret, competiţie ce va avea loc în perioada 13-16 iulie la Bydgoszcs, în Polonia. Plecarea delegaţiei României spre Polonia a avut loc ieri şi s-a făcut în două tranşe. Primul grup a decolat de pe aeroportul din Otopeni la ora 14:50, iar cel de-al doilea grup, din care a făcut parte şi zălăuanul nostru, a decolat spre Bydgoszcs la ora 18:00. În Polonia, Robert va concura în cadrul a două probe, 400 metri plat şi ştafeta de 4×400 m.

Debutul zălăuanului la Campionatul European se va produce în prima reuniune a competiţiei, joi, 13 iulie, la ora locală 12:40. În cazul în care trece de seriile de calificări, Robert va alerga în semifinala probei vineri, 14 iulie la ora 17:10, iar finala probei este programată sâmbătă, 15 iulie la ora 18:35.

Calificările pentru ştafetele de 4×400 m sunt programate în prima reuniune de sâmbătă dimineaţa, la ora 12:05, iar startul finalei este programat duminică seara, la ora 19:55.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut