Ziua vârstnicilor, marcată la Zalău în prezența oficialităților de la centru

Ziua vârstnicilor, marcată la Zalău în prezența oficialităților de la centru

Au fost prezenți ministrul Justiției, Alina Gorghiu, și vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode

În fiecare an, la 1 octombrie, este sărbătorită Ziua internaţională a persoanelor vârstnice. Cu acest prilej, peste 200 de vârstnici, din toate colțurile județului, au socializat și s-au destins în cadrul unui eveniment organizat joi, 28 septembrie, de către Organizația Seniorilor Liberali, filiala Sălaj.

Le-au fost alături Alina Gorghiu, ministrul Justiției, Lucian Bode, secretarul general al Partidului Național Liberal, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele PNL Sălaj, precum și alți aleși locali liberali, care le-au adresat cuvinte de mulțumire și i-au felicitat pentru implicarea activă în acțiunile partidului.

Întâlnirea vârstnicilor se înscrie într-o serie de evenimente găzduite de către Organizația Seniorilor Liberali din Sălaj, al cărei președinte este Livia Chende, cu scopul de a promova drepturile acestora, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii.

“Seniorii noștri sunt o resursă importantă a societății, ei fiind piatra de temelie a solidarității dintre generații și a coeziunii familiale. Să-i prețuim și să le arătăm respectul cuvenit, ori de câte ori avem ocazia.

În România, avem în tradiția, în cultura noastră socială, ca bunicii să ne fie aproape, să fim împreună la bine și la greu.

Această solidaritate între generații și în interiorul familiilor este unul dintre cele mai mari atuuri ale societății românești.

Ca liberali, suntem datori să venim cu măsuri care să întărească solidaritatea, coeziunea și puterea familiilor. Viziunea liberală ne îndeamnă să consolidăm aceste valori, pentru a crea punți între generații și o societate în care fiecare individ, indiferent de vârstă, să ducă o viață demnă și împlinită în comunitatea sa”, a fost mesajul transmis de Lucian Bode.

About Author

3 Comments

  1. Sile

    Da Bode, frumos vorbești de pe țidulă. Dar de ce nu le-ai spus nimic despre nerespectarea Legii Pensiilor privind majorarea valorii punctului de pensie ? Ce faceți ține tot de practica, un mic – o bere.

  2. V.D.Toth

    Așa este Bode, trebuie să le arătăm respectul cuvenit. Dar de ce nu le-ai spus nimic despre faptul că PNL a fost partidul care a hotărât nerespectarea intrării în vigoare a Legii Pensiilor și a majorării valorii șct.de pensie ? După cum se vede schimbați metoda găleții de plastic și a flaconului de ulei cu ceva Mao…cool.

  3. Sile

    Oficialități de la centru…adică din Valcău, Bălan. Tecuci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *