decembrie 9, 2022

Ziua și drogatul pe drumurile din Sălaj

Încă un sălăjean s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins drogat la volan. Sâmbătă, 15 octombrie, polițiștii au oprit în trafic, la ora 23:30, pe Bulevardul Mihai Viteazu, din Zalău, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Năpradea.

Conducătorul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la o substanță interzisă. Acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței în organism de substanțe psihoactive și tipul acestora.

Polițiștii Biroului Rutier Zalău au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Aproape zilnic, polițiștii sălăjeni depistează în trafic persoane care conduc sub influența drogurilor.

În 14 octombrie, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din Zalău, care avea asupra sa substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În 7 octombrie, un bărbat de 26 de ani, din Zalău, a fost reținut, apoi arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant delict, de către polițiștii Servicului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, având asupra sa substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, pe care ar fi urmat să le comercializeze la un eveniment privat, din municipiul Zalău. Din cercetări a reieșit faptul că, din martie 2021 și până în prezent, acesta ar fi efectuat operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, ar fi procurat, din județul Cluj, diferite cantități de astfel de substanțe, ar fi utilizat o parte pentru consum propriu, iar pe restul le-ar fi comercializat către diferite persoane, din județul Sălaj.

Tot în 7 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au întocmit dosar penal unui bărbat în vârstă de 45 de ani care a refuzat prelevarea de mostre biologice și avea asupra sa substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acesta a fost oprit în trafic, la ora 11:30, pe Bulevardul Mihai Viteazu, din Zalău. Polițiștii au efectuat controlul autovehiculului și au găsito pungă transparentă ce conținea substanţă vegetală de culoare verde-olive cu miros înțepător, susceptibilă de a avea efecte psihoactive și de a fi interzisă la deținere. Substanţa a fost ridicată și predată polițiștilor din cadrul Servicului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj. Totodată, a fost întocmit un proces-verbal de constatare privind comiterea infracțiunii de deținere de droguri pentru consum propriu, acesta fiind înaintat către DIICOT Sălaj.

În aceeași zi, polițiștii Biroului Rutier Zalău au depistat în trafic un alt tânăr, de 26 de ani, din Zalău, care avea asupra sa substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive. Totul s-a petrecut la ora 21:50, pe Drumul Național 1F, la intrarea în municipiul Zalău. Polițiștii au observat că șoferul avea pupilele dilatate, astfel că l-au testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ. La controlul corporal efectuat, asupra tânărului a fost descoperit un plic transparent din plastic, cu închidere de tip zip-lock, care conținea o substanță solidă albă sub formă de cristale, susceptibilă de a produce efecte psihoactive.

1 thought on “Ziua și drogatul pe drumurile din Sălaj

  1. Politisti face-ti sesizare catre legislativ sa inaspreasca legea privind circulatia ca aceste specimene
    care beau si se drogheaza sa nu mai primeasca permis toata viata.Fara a fi legea aspra si aplicata indiferent cine este persoana nu este siguranta pe sosele.Din pacate mor oameni nevinovati din cauza acestor lichele.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *