”Ziua portilor deschise” la Gradina Botanica ”Vasile Fati” Jibou

Centrul de Cercetari Biologice Jibou, in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj, Clubul Copiilor, Casa Oraseneasca de Cultura Jibou si Revista “Terra Magazin” din Bucuresti au organizat, recent, o ampla manifestare stiintifica si cultural-educativa. “Ziua portilor deschise”, a reprezentat un omagiu adus copiilor si copilariei din lumea intreaga. Asa cum foarte sugestiv apare in pliantul editat cu aceasta ocazie, “Copilaria este inima tuturor varstelor”.
Programul manifestarilor a debutat cu un simpozion intitulat “Terra – lumea pe care o descoperi”, la care au fost prezenti si doi reprezentanti ai revistei “Terra Magazin” din Bucuresti, si anume reporterul special Alin Totorean, celebru in mass-media pentru expeditiile solitare organizate in Mongolia, India, Bolivia, Chile, Australia etc. si Laurentiu Popescu. Au urmat aplicatii practice in holul serelor botanice, expozitii de pictura, pirogravura, metaloplastie, foto, navomodele si o inedita expozitie de kirigami, demonstratii de auto, aero si navomodelism, carting, competitii de tenis de masa, jocuri distractive etc.
Ansamblul “Cununa” al Clubului Copiilor din Jibou a prezentat un frumos spectacol folcloric, constand din cantece si dansuri populare specifice zonei.
Multumiri deosebite se cuvin conducerii Centrului de Cercetari Biologice, pentru initiativa, intr-o lume dominata de aspectul financiar. Este evident faptul ca in plin sezon turistic s-au pierdut niste bani proveniti din incasari, dar asa cum plastic spunea doamna Elena Fati, s-a castigat mult mai mult pentru bucuria creata in sufletele sutelor de elevi -vizitatori. Multumiri se cuvin si conducerii Clubului Copiilor Jibou si conducatorilor diferitelor cercuri de elevi, care au organizat expozitii tematice pe aleile Gradinii Botanice.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *