Ziua Copilului a umplut Zalăul de distracție

Cum n-a fost nicicând, la Zalău s-a sărbătorit Ziua Internațională a Copilului cu o serie de activități care mai de care mai ofertante.

Baloane colorate, muzică pentru copii, activități tematice, spectacole, prezentări și multă, multă voie bună au fost ingredientele distracției celor mici și celor mari de 1 iunie. Zălăuanii au avut o ofertă bogată de petrecere a timpului liber, iar scopul principal al tuturor adulților a fost să vadă fericire pe chipurile copiilor.

Disctracția a început încă de dimineață când, atât pe Platoul din fața Palatului Administrativ și în Parcul Central s-au organizat diverse activități. Copii de la cele mai fragede vârste, alături de părinți și bunici, au avut parte de jocuri distractive, de personajele preferate din desenele animante, au primit baloane, au cântat și au dansat.

Toboganele gonflabile și mașinuțele au avut mare trecere, la fel cum au stârnit interesul copiilor și atelierele de la standurile Bibliotecii Județene ”Ioniță Scipione Bădescu”, a Muzeului de Istorie și Artă, a Casei Municipale de Cultură sau al cercului de pictură. Apoi, spectacolul copiilor a umplut la refuz Amfiteatrul din Parc și forfota a continuat pe tot parcursul zilei.

Centrul municipiului a răsunat de glasuri de copii până la orele serii, adulții profitând de ocazie pentru a petrece cât mai mult timp de calitate cu sărbătoriții primei zile de vară.

Mii de copii și adulți au participat la activitățile organizate de Primăria Zalău și instituțiile partenere, în Parcul Central.

Pompierii, jandarmii și polițiștii au făcut petrecere pentru copii la Mall

Un alt punct fierbinte al distracției de 1 iunie a fost parcarea Value Center. Aici, s-a dansat și s-a chiut pe ”muzica” autospecialelor de intervenție ale pompierilor, jandarmilor și polițiștilor.

A fost forfotă mare de la ora 13,00, când angajații MAI au primit primii musafiri. Ușile autospecialelor au fost larg deschise pentru copii și adulți, iar echipamentele de protecție și dotările au fost principalele atracții.

Mii de copii s-au fotografiat în mașini sau lângă, echipați corespunzător, cu Bella (jandarmeriță) și Thor (polițist) care au rezistat eroic la 30 de grade și miilor de mângâieri, s-au lăsat amprente, s-a ”testat” fiecare autospecială de intervenție, s-a făcut educație rutieră adaptată vârstei copiilor și s-au oferit bomboane.

Cu siguranță, petrecerea organizată de angajații structurilor M.A.I. a fost de pomină pentru toți copiii și adulții care au răspuns invitației lor.

Cei mici au rămas, totuși, nehotărâți pe care dintre profesii să le aleagă atunci când vor fi mari. Părinții și bunicii au ținut să le mulțumească forțelor de intervenție pentru momentele speciale dedicate copiilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.