Zimbri la Grădina Botanică din Jibou

0
3651

Grădina Botanică din Jibou intenționează să achiziționeze în acest an un nucleu cu 2-3 zimbri, astfel încât vizitatorii să poată admira, alături de mistreți, cerbi carpatini și lopătari, căpriori și mufloni și câteva exemplare din ceea ce este în prezent cel mai greu animal european de pe uscat.

“Vrem să amenajăm un țarc în care să putem aduce două-trei exemplare de zimbru. Nu avem la dispoziție un spațiu foarte mare, așa că va trebui să ne limităm la doar câteva exemplare. Vom construi și un foișor de unde vizitatorii să poată admira zimbrii. Noi avem deja la Grădina Botanică mistreți, cerb carpatin și ciută, cerb lopătar, căprior și muflon”, a precizat Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice Jibou.

Până la aceste achiziții, vizitatorii Grădinii Botanice se pot bucura, în aceste zile, de un superb decor de iarnă, creat de zăpada căzută în ultimele zile.

De asemenea, respectând măsurile de protecție, pot fi vizitate, zilnic, serele și acvariul.

Personalul Grădinii Botanice Jibou pregătește în această perioadă un adevărat spectacol floristic pentru primăvară și vară.

Potrivit lui Cosmin Sicora, au fost deja plantați circa 30.000 de bulbi de lalele din 150 de soiuri, alături de 25 de soiuri de narcise, 25 de soiuri de zambile și alte specii de primăvară.

“În plus față de anii anteriori, am plantat o zonă cu amestecuri de soiuri de lalele din Olanda, care se potrivesc și care vor avea o durată mai lungă de înflorire”, a adăugat directorul Grădinii Botanice Jibou.

Pentru perioada verii, Grădina Botanică pregătește plantarea unor colecții de gladiole, dalii și alte flori de sezon.

Nu în ultimul rând, în luna aprilie va fi organizat un târg de flori, de unde cei interesați vor putea achiziționa bulbi, pentru a-i planta în grădinile proprii.   

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.