Zimbor – o comună în continuă dezvoltare

Administrația comunei Zimbor pune un continuu accent pe modernizarea infrastructurii, pe sport, pe construcția, reabilitarea și modernizarea clădirilor-cheie din comună.

Și, ca să începem cu cea mai mare mândrie a comunei în momentul de față, vorbim despre dispensarul medical din Zimbor, un imobil recent finalizat, frumos și modern, poate unul dintre cele mai deosebite din această parte a Sălajului. S-au finalizat lucrările la dispensar, iar recepția s-a făcut de curând. Conform spuselor primarului, în urma mediatizării noii clădiri a dispensarului, pe pagina de Facebook a Primăriei, și în urma articolului apărut în cotidianul nostru, iată că în comuna Zimbor vine un medic de familie.

“S-au finalizat lucrările la Dispensarul Comunal, am făcut recepția și, în urma articolelor din presă, și a promovării pe pagina proprie de internet a Primăriei, avem și medic, pe doamna doctor Urs Ioana. Cabinetul medical se află în curs de avizare, la Colegiul Medicilor, iar cei de la DSP au fost extrem de încântați de dispensar. Cred că m-au felicitat de vreo 5 ori, cel puțin. Dosarul merge mai departe la Casa de Asigurări și, în cel mai scurt timp, doamna doctor își va începe activitatea”, a precizat primarul Gabriel Mureșan.

Pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, este nevoie ca, în 6 luni de acum înainte, pe lista doamnei doctor să se înscrie un număr de 800 de pacienți. Pentru a sări în ajutorul celor mai bătrâni dintre localnici, care nu au posibilitatea să se deplaseze în localitățile învecinate pentru a primi asistență medicală, administrația locală face un apel ca toți locuitorii comunei să vină și să se treacă pe lista medicului de aici.

“Pe această cale, îi rog pe cetățenii comunei, înscriși la alți medici de familie din localitățile învecinate, să dea o mână de ajutor celor care nu se pot deplasa în alte părți, respectiv bătrânii noștri, să vină să se înscrie aici, la doamna doctor Urs Ioana, pentru că este un medic excepțional. Eu sunt optimist că, până la urmă, întreaga procedură se va finaliza cu bine. Și încă ceva țin să precizez, ca să știe toată lumea. Vom muta în dispensar și cabinetul stomatologic, care momentan funcționează la parterul primăriei”, a transmis edilul comunei.

Din punct de vedere al infrastructurii rutiere, s-au finalizat în această perioadă asfaltările străzilor și ulițelor din localitățile Zimbor și Sâncraiu-Almașului (cu fonduri prin Măsura 7.2).

Joia trecută, s-a efectuat recepția investiției care se ridică la valoarea de 1.000.000 de euro. Și, dacă vorbim de locuri de parcare, Zimborul este campion. S-au mai amenajat alte 100 de locuri de parcare, pe lângă cele 72 existente deja.

La o simplă privire, se poate observa că acestea au fost dispuse strategic, lângă și în apropierea obiectivelor importante din comună.

În Zimbor este finalizată, și cu recepția lucrărilor gata făcută, o capelă – casă de ceremonii, care este pusă la dispozitția tuturor cultelor din comună. Clădirea capelei se află la intrare în cimitirul din Zimbor, este foarte spațioasă, pentru a se putea respecta regulile de distanțare, iar interiorul modern este prevăzut cu instalație de răcire. Au fost investiți aici 50.000 de euro din bani europeni și 158.286 lei, din bugetul local. Per total, capela din Zimbor a avut o finanțare de 510.153.96 lei.

Căminul Cultural din Zimbor este o clădire impozantă, frumoasă și luminoasă. Acesta a fost reabilitat și renovat printr-un proiect de investiții al C.N.I. Suma de 1.118.690 de lei reprezintă bani veniți din finanțare C.N.I., iar 270.664 lei au fost suportați din bugetul local al Primăriei. Valoarea totală a investiției este de 1.389.354 lei.

Tot din bugetul propriu, s-a asfaltat curtea Căminului Cultural și s-a construit un zid de sprijin pentru locurile de parcare alocate clădirii. Gardul de beton al Căminului este aproape gata, urmând a se finaliza și acesta cât de repede.

“Nu vrem orice fel de gard, aici la Cămin. Trebuie să fie unul trainic și estetic, deoarece suntem în zona centrală și aici se vor desfășura tot felul de activități, serbări sau Zilele Comunei. Anul acesta ar fi trebuit să ne sărbătorim comuna de Rusalii, dar cu pandemia asta am zis că mai bine sărbătorim la anul. Să fim noi sănătoși, că în rest am încredere că totul se va așeza pe făgașul normal, așa cum trebuie”, spune Gabriel Mureșan.

Nici activitățile sportive nu sunt neglijate de primar, acesta fiind un mare fan al sportului, în general. Ocazional, atunci când timpul îi permite, Gabriel Mureșan joacă fotbal sau volei cu alți pasionați de sport din comună. Zimborul are, de altfel, o echipă de fotbal cu tradiție – Rapid Zimbor, care a promovat în Liga a 4-a, câștigând Seria Est din Liga a 5-a.

O altă realizare demnă de toată lauda este aceea că, din bugetul propriu, în august 2019, a fost finalizat un teren modern, sintetic, dotat cu instalație de iluminat nocturnă, pentru iubitorii de sport și mișcare. Terenul pe care vin sportivi inclusiv din localitățile învecinate pentru a susține meciuri și antrenamente a costat administrația publică a comunei 2.500.000 lei.

Chiar dacă multe dintre proiectele avute în plan de primarul Gabriel Mureșan tocmai s-au finalizat, încă o serie se află în curs de derulare. Și, ca să dăm din casă, continuă lucrările de modernizare a parcului central din Zimbor, cu sume de bani alocate, de asemenea, din bugetul propriu. De curând, se află “în probe” , o fântână arteziană “ca-n filme”, care se vrea a fi atracția principală din centrul comunei Zimbor. Se testează instalația de alimentare cu apă a fântânii și se montează dale de beton și bănci de lemn în jurul acesteia, pentru un cadru modern și relaxant.

Dacă vorbim de oamenii locului, edilul are doar vorbe de laudă la adresa celor care i-au oferit încrederea de-a lungul anilor.

“Grija față de cetățeni și comunitate este firul nevăzut ce străbate strategia mea de la începutul și până la sfârșitul mandatului meu, ca și primar al comunei Zimbor. De când sunt primar, am fost alături de oameni la bine și la greu, poate de asta unii dintre ei îmi spun că sunt un primar longeviv, cât o viață de om. Pentru mine, asta e mai mult decât orice compliment. Eu sunt alături de oameni și, împreună, mergem pe calea care duce spre binele nostru, al celor din comunitatea asta”, spune primarul Gabriel Mureșan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.