Zilele Zalaului vor fi numai trei

Disputele din Primaria Zalau referitoare la organiza-rea sarbatorii Zilele Cetatii au luat sfarsit, iar primarul Radu Capilnasiu spune ca sarbatoarea va avea loc la sfarsitul lunii iulie pe durata a trei zile. Oponentii planului initial au obtinut practic scurtarea cu o zi a duratei evenimentului, asa ca Zilele Zalaului se vor desfasura pe parcursul ultimului weekend din luna lui cuptor, de vineri 25 iulie pana duminica 27 iulie. S-a renuntat la ziua de joi 24 iulie la obiectiile viceprimarului Daniela Cota si ale consilierilor PDL Claudiu Barsan si Vasile Daraban, care, prin opozitia lor, au incins spiritele in sedinta de Consiliu Local din 28 aprilie, cand primarul incheiase dezbaterile cu amenintarea ca Zilele Zalaului nu vor mai avea loc.
„Chiar daca initial am propus un proiect de organizare care sa cuprinda patru zile, pentru ca zilele orasului constituie un eveniment de foarte mare amploare, în final s-a hotarat sa se organizeze doar trei zileI, a declarat ieri primarul Radu Capilnasiu pentru Graiul Salajului.
Oponentii planului initial pentru Zilele cetatii 2014 au cerut si mutarea evenimentului în parcarea din spatele Primariei. Primarul spune insa ca locatia va ramane aceasi ca si în anii trecuti, adica platoul din fata Prefecturii si bulevardul Mihai Viteazul. “si anul acesta, Zilele Zalaului se vor tine pe platoul din fata Prefecturii, chiar daca multi s-au opus. Sa nu uitam ca, totusi, este vorba de o sarbatoare cu traditie în rândul zalauanilor si, daca s-ar fi schimbat locatia, nu ar fi avut acelasi impact”, a explicat Capilnasiu.
stop_coloana
Claudiu Barsan spune

ca e pentru ultima data

cand Zilele Zalaului au loc

pe platoul de marmura
Consilierul PDL Claudiu Bîrsan, care s-a opus vehement organizarii pe platorul de marmura spune ca a cedat, dar subliniaza ca este pentru ultima data când accepta. „Am cazut de acord ca anul acesta manifestarile de Zilele Zalaului sa se desfasoare pe aceasta locatie, însa e pentru ultima data. Pâna la anul, organizatorii vor avea avea posibilitatea sa caute alte locatii, pentru ca, sa nu uitam, suntem totusi în centrul orasului si toata noaptea e mult zgomot, iar locuitorii din centru au numai de suferit. Ba, mai mult, vedem cum comerciantii dorm pe strada si nu cred ca e normal acest lucru”, a tinut sa precizeze Bârsan.

Trupe cu renume si lasere
Managerul firmei care se ocupa de organizarea manifestatiilor, Sebastian Hendea, ne-a declarat la randul sau ca proiectul lui a fost unul conceput pe patru zile, însa daca s-a hotorât pentru trei zile el nu se poate împotrivi. „Eu am conceput proiectul pentru organizarea în acest an a Zilelor Zalaului pentru patru zile. Daca s-a hotarât sa se tina trei zile, pentru mine e bine si asa”.
Organizatorii anunta ca cei care vor fi prezenti in perioada 25-27 iulie pe platoul de marmura vor asista la ceva ce nu s-a mai vazut în Salaj. Vor canta trupe recunoscute, ca DJ Project, Iris, Ana Lesko si Bere Gratis. Va avea loc un foc de artificii si, in premiera absoluta pentru Zalau va avea loc un spectacol cu lasere.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *