ianuarie 31, 2023

Zilele Zalaului – Programul complet

Sarbatoarea zalauanilor incepe astazi cu un program folcloric, de la ora 18.00, in cadrul Festivalului International de folclor “Ecouri mesesene”. 

Pe scena din spatele Primariei, vor urca formatii de dansuri de la Sag, Palatul Copiilor Zalau, Liceul de Arta “Ioan Sima”, Deja, Ulciug, Cizer si formatia “Tancoska”, precum si ansambluri folclorice din judet: “Bujorii Cehului”, “Somesul Junior” si “Mesesul Junior”.
De la ora 21.00, pe scena amfiteatrului din Parcul Central se va derula Festivalul Folk-Fest, editia a VI-a. Vor urca pe scena Adrian Bezna, Andrei Maftei, Ghita Danciu, Rares Suciu, Valentin Moldovan, Vasile Mardare, Magda Puskas.

Concert cu Iris, Spitalul de Urgenta si Vama, maine seara

Sambata, de la ora 10.00, in cladirea Transilvania va avea loc deschiderea oficiala a Zilelor Zalaului, prilej cu care vor fi felicitate cuplurile de zalauani care anul acesta serbeaza “Nunta de aur”, precum si elevii si profesorii care au obtinut premii la olimpiadele si concursurile scolare.
De la ora 15.00 sunteti invitati la un spectacol de muzica si dans, in amfiteatrul din Parcul Municipal Central, sustinut de Fanfara Promenada, Liceul de Arta “Ioan Sima” Zalau, Palatul Copiilor, Formatia de dans clasic “Arabesque”, Trupa “Belissima”, Trupa “Beat Hunters”, Clubul Sportiv “Allegria”, Clubul sportiv “Terra Kid”.
De la ora 18.30, pe scena din spatele primariei vor concerta Elena Ionescu, Spitalul de Urgenta, Iris si Cristi Minculescu, Vama. Concertul va fi prezentata de artistul Aurelian Temisan.
De la ora 23.50 va incepe spectacolul de artificii, cu o durata de 14 minute.

Duminica – “Ecouri Mesesene” toata ziua

Duminica, pe scena din spatele Primariei Zalau, incepand cu ora 14.00, pana la ora 23.00, isi vor da concursul ansambluri folclorice din tara si strainatate, in cadrul Festivalului “Ecouri mesesene”, organizat de Centrul de Cultura si Arta al Consiliului Judetean Salaj.
Vor urca pe scena ansambluri folclorice din judetele Salaj, Gorj, Alba, Maramures, Arad, Brasov, Olt, dar si din strainatate (Macedonia, Cehia) si solistii vocali Alina Ploae, Marcel Avram, Ionela Morutan, Sava Negrean Brudascu.

Ce gasim si unde gasim,
la petrecerea de Zilele Zalaului

Pe toata durata manifestarilor, in zona adiacenta manifestarii vor fi deschise sase zone de comert si agrement.
Noutatea acestei editii va fi sectorul de Street-food. Acesta va fi amplasat pe strada 22 Decembrie 1918 (fosta Crasnei), de la intersectia cu strada Gheorghe Doja pana la Casa de Cultura Municipala.
“n continuare, de la Casa de Cultura pana la pod, cu prelungire pe strada Simion Oros, pana la intersectia cu strada Parcului, va fi amenajat sectorul de alimentatie publica, cu terase si comert ambulant de produse alimentare (dulciuri, popcorn, sucuri, kurtos-kalacs etc.).
Cele 15 standuri cu tarabe destinate promovarii mesterilor populari sunt amplasate pe strada Simion Oros, de la intersectia cu strada Parcului.
Pe cealalta parte a strazii, in paralel cu mesterii populari, sunt amplasate standurile cu comert ambulant. “n acelasi areal va fi o locatie pentru vanzarea produselor hand-made realizate de tinerii care frecventeaza Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala, precum si doua locatii pentru vanzare de obiecte bisericesti.
Copiii vor avea un loc de distractii special amenajat, situat in curtea Colegiului National “Silvania”, cu intrare de pe strada Simion Oros.

Circulatia rutiera va fi blocata pe strada 22 Decembrie 1918 si pe strada Simion Oros, cu deviere pe strada Decebal.
Primarul Ionel Ciunt a declarat ca s-a incercat sa se faca restrictii de circulatie si de acces in parcari cat mai putine. Circulatia se va redeschide cel tarziu luni, 28 august, la ora 4.00.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut