septembrie 30, 2022

Zilele Zalaului – programul complet

Sarbatoarea orasului, care va tine trei zile, incepe si se termina cu Ecouri Mesesene

rn

Primaria Zalau a stabilit programul complet al Zilelor Zalaului, editia 2018, sarbatoare ce va avea loc in perioada 27 – 29 iulie, de vineri pana duminica.

rn

Zilele Zalaului se vor tine si anul acesta, ca in ultimii doi ani, in zona parcarii din spatele Primariei Zalau. Municipalitatea a aprobat un buget care se ridica la 292.000 lei, aproape trei miliarde de lei vechi.

rn

Vineri, 27 iulie – muzica populara si muzica folk

rn

Programul Zilelor Zalaului incepe vineri 27 iulie, de la ora 18.00 pana la ora 22.00, cu prima parte din Festivalul de folclor "Ecouri Mesesene", editia 43-a.
Intre orele 20.00 si 23.00, in Parcul Central din Zalau are loc Folk Fest.

rn

Sambata, 28 iulie – Sergiu Chirila, Vunk si Horia Brenciu

rn

A doua zi, sambata, 28 iulie, in Cladirea Transilvania are loc o expozitie de pictura realizata de pictorul Costelas Dumitru, in cadrul sedintei festive. De la ora 9.00 vor fi inmanate mape participantilor. De la ora 9.30, Fanfara Promenada sustine un concert de 30 de minute in fata Cladirii Transilvania. De la ora 10.00 incepe sedinta festiva in cadrul careia vor avea loc un concert simfonic cu Orchestra Simfonica Alegria. Urmeaza deschiderea festiva, discursul de deschidere al primarului Ionel Ciunt, premierea cuplurilor care implinesc 50 de ani de casnicie. De la ora 12.00, la Briliant are loc masa festiva, iar la Restaurantul Meses are loc masa festiva a celor care sarbatoresc nunta de aur.
In Parcul Central, intre orele 15.00-18.00 va canta Fanfara Promenada, iar Palatul Copiilor se va ocupa de muzica usoara, Formatai de dans clasic Arabesque, Trupa belissima si Beat Huntears. Elevii de la Liceul de Arta Ioan Sima vor sustine recitaluri de muzica populara si de muzica usoara.
Incepand cu ora 18.00, pe scena principala are loc concertul de muzica usoara, care va fi deschis de Sergiu Chirila, Silvie Etno, trupa Vunk, iar spre seara va urca pe scena renumitul solist Horia Brenciu cu orchestra. Prezentator va fi Cosmin Selesi. La final, zalauanii vor avea parte de un foc de artificii lansat de pe terasa Casei Municipale de Cultura.

rn

Duminica, 29 iulie – "Ecouri Mesesene" toata ziua

rn

Ultima zi este dedicata Festivalului international de folclor "Ecouri Mesesene", spectacol care incepe de la ora 14.00 si se incheie la ora 23.00, organizat de Centrul de Cultura si Arta Salaj, din subordinea Consiliului Judetean.
Luni, 30 iulie, pana la 4.00 dimineata parcarea tebuie eliberata si curatata, iar pana seara la ora 20.00 trebuie demontata scena si sistemele aferente si eliberarea completa a locatiei. Toaletele ecologice vor fi demontate pana cel tarziu la ora 3.00.
In perioada 27-29 iulie, jandarmii si Politia Locala vor asigura buna desfasurare a manifestarilor.

rn

Din 25 iulie se restrictioneaza circulatia

rn

In perioada 25-27 iulie se va lucra la inchiderea parcarilor si a circulatiei in zona destinata sarbatorii Zalaului.
Miercuri, 25 iulie, o aprte din parcarea adiacenta Primariei Zalau va fi blocata; aici se va monta scena. Joi, 26 iulie, de la ora 19.00 va fi blocata parcarea din fata Casei Municipale de Cultura de pe str. Gh. Doja; parcarea de pe str. 22 decembrie de la intersectia cu str. Gh Doja pana la intersesctia cu str. Parcului; parcarea adiacenta Primariei va fi blocata pana pe 30 iulie la ora 00.00. “ncepand de joi, 26 iulie ora 18.00 va fi blocata circulatia pe strada Parcului pana la intersectia cu str. Decebal; vineri 27 iulie de la ora 19.00 se blocheaza circulatia pe strada Crasnei, de la intersectia cu Gh. Doja pana la intersectia cu C.D. Gherea.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.