noiembrie 27, 2022

Zilele Zalaului, politia locala alaturi de jandarmi vor asigura ordinea publica

Mai este putin pana la manifestarile organizate cu ocazia Zilelor Zalaului, iar anul acesta Primaria a anuntat ca a organizat un "program unic". Succesul acestor zile ale orasului nu este legat doar de perspectiva alegerilor locale de anul viitor, dar si de siguranta cetatenilor. Am solicitat Primariei, care este organizatoarea acestei manifestari si care are in subordine Politia Locala, sa ne transmita ce masuri de ordine publica au fost luate cu aceasta ocazie, cand cetatenii vor invada zona din spatele Primariei, unde a fost amplasata scena, pentru a urmari spectacolele organizate "pentru toate gusturile". Tot o astfel de solicitare cu privire la ce masuri de ordine au fost adoptate am trimis si catre Jandermeria Salaj si catre I.PJ.S.

rn

Din datele furnizate de Primarie in cele 3 zile vor actiona cate 25 de politisti locali, care vor fi repartizati in 2 schimburi de cate 12 ore. Inca de ieri, acestia au fost solicitati sa elibereze parcarea din spatele Primariei si parcarea din fata Pietei Agroalimentare, iar de astazi 25 iulie, incepand cu ora 18.00, vor restrictiona accesul pe str S. Oros – str. Decebal cu str. Parcului si str. Parcului cu str. 22 Decembrie 1989. incepand cu ora 20.00 va fi inchis intreg perimentrul de la intersectia str. Gh. Doja cu str. 22 Decembrie, pana la intersect. ia str. 22 Decembrie 1989 cu str. Decebal.

rn

Pe perioada desfasurarii evenimentului, Primaria Zalau asigura ca acestia vor fi angrenati in activitati de controale la punctele de acces in perimetrul unde se vor desfasura concertele.

rn

De asemenea, incepand de vineri 26 iulie pana in duminica 28 iulie 2019, in intervalul orar 14.00-00.00, cate doi politisti locali din cadrul serviciului Circulatie Rutiera vor actiona pe str. Decebal pentru a asigura fluenta circulatiei, pentru a interzice oprirea autovehiculelor in zona si pentru a preveni blocarea arterei de circulatie respective. Politistii locali vor asigura masuri de ordine si in amfiteatrul din Parcul Central in perioada desfasurarii spectacolelor si chiar supravegherea scenei in perioada in care nu se desfasoara spectacole.

rn

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj ne-a informat ca peste 100 de jandarmi atat din Salaj cat si din Cluj-Napoca vor fi prezenti in zonele de desfasurare a evenimentelor pe toata durata acestora, conform programului organizatorului, actionand prin patrule pedestre si auto pentru asigurarea masurilor specifice de ordine publica in zona parcarii aflate la intersectia strazilor Parcului si 22 Decembrie 1989, precum si in celelalte zone stabilite pentru desfasurarea activitatilor comerciale, sportive si de divertisment.

rn

I.P.J.S va trimite pe teren 26 de politisti de la structurile de ordine publica, rutiera si investigatii criminale, care vor asigura siguranta cetatenilor pentru prevenireea oricaror fapte antisociale.

rn

Sfatuim cetatenii sa respecte indicatiile fortelor de ordine, sa adopte un comportament civilizat si respectuos fata de ceilalti participanti la Zilele Zalaului, sa acorde atentie modului de pastrare a bunurilor personale, sa-si supravegheze in permanenta copiii care ii insotesc si sa anunte cea mai apropiata patrula de politisti sau jandarmi, daca observa persoane cu un comportament antisocial. Desi nu credem ca va fi cazul, invitam cetatenii, de asemenea, sa ne semnaleze eventualele abuzuri din partea fortelor de ordine.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *