Zile… fierbinti pentru olimpici

Mai bine de 30 de elevi salajeni concureaza, zilele acestea, cu colegii lor din tara in cadrul fazei nationale a olimpiadelor scolare la limba si literatura romana, limba engleza, limba germana, fizica si chimie. Potrivit datelor primite de la Inspectoratul Scolar, olimpiada de limba si literatura romana este in plina desfasurare la Oradea, judetul nostru fiind reprezentat de opt elevi. Este vorba despre Maria Buda, clasa a VII-a, si Paula Pop, clasa a VIII-a, de la Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu” Zalau, pregatite de profesoarele Crisan Viorica si Ildiana Jurca; Augusta Ianchis, clasa a VII-a la Liceul Sportiv “Avram Iancu”, prof.Liana Curea; Eliza Maxim, clasa a VIII-a la Scoala “Simion Barnutiu” Zalau, prof. Margareta Topan; Alexandra Muresan, clasa a IX-a, prof. Voichita Lung, Madalina Halmasan, clasa a X-a, prof. Ioana Tuduce, Alexandra Cristea, clasa a XI-a, prof. Dorina Tuduce, si Ciobanu Bianca, eleva in clasa a XII-a, toate patru la Colegiul National “Silvania” (CNS) Zalau.
La nationala de limba engleza participa, din Salaj, Paula Stroian, clasa a X-a la CNS, prof. Ozana Lucaciu; Deak Renata, clasa a X-a la Liceul Teoretic Jibou, prof. Aura Darjan; Daniel Costea, clasa a X-a la acelasi liceu, prof. Aura Darjan; si Cristina Miclea, clasa a XI-a, CNS, prof. Gilda Seisanu. La limba germana, olimpiada nationala ce se desfasoara, zilele acestea, la Sighisoara, suntem reprezentati de Andrada Bolboaca si Mihai Lung, ambii elevi ai Scolii “Mihai Eminescu”.
Tot in aceasta perioada, la Ramnicu Valcea se desfasoara faza nationala a olimpiadei de fizica, pentru care s-au calificat, din Salaj, elevii: Alina Droj, clasa a VII-a, si Ionut Pop, clasa a VIII-a, amandoi pregatiti la Scoala “Mihai Eminescu” de prof. Lucia Topan; Daniel Pop, clasa a IX-a, Colegiul National “Simion Barnutiu” Simleu Silvaniei, prof.Florin Butusina; Alexandru Fer, clasa a IX-a, prof. Doinita Mihalcea; Laszlo Alma, clasa a X-a, prof. Laszlo Judit; Adrian Puscas, clasa a X-a, prof. Ioan Opris; Paul Sucala, clasa a XI-a, prof.Ioan Opris; Banto Balazs, clasa a XI-a, prof. Faluvegi Ervin; Kallai Brigitta, clasa a XI-a, prof. Faluvegi Ervin – ultimii sase, toti elevi la CNS.
Chimistii se intalnesc, saptamana aceasta, la Arad. Din judetul nostru concureaza: de la Scoala “Mihai Eminescu” – Horea Muresan, prof.Mariana Meleg, si Marina Lisca, prof. Dan Bonta, ambii elevi in clasa a VIII-a; de la CNS – Andrada Bologa, clasa a IX-a, prof. Carmen Bodea, Claudia Pop, clasa a X-a, prof.Carmen Bodea, Jurj Krisztina, clasa a X-a, prof. Carmen Bodea, Camelia Tusan, clasa a XI-a, prof. Viorica Ciobanescu, si Laura But, clasa a XI-a, aceeasi profesoara; Dan Ilies, clasa a X-a la Liceul Teoretic Jibou, prof. Elvira Sampalean.
Mult succes tuturor!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *